Jan Nieuwenhuizen Libre kampioen Biljartvereniging Jan van Besouw

ingevoerd op 06-01-2016

Elk jaar starten wij in augustus met de voorronde van het individueel libre kampioenschap. De spelers worden ingedeeld in drie poules, waarbij de indeling wordt bepaald door het persoonlijk moyenne. De winnaars van deze poules plaatsen zich voor de finale van de Jan van Udenbokaal. Traditioneel wordt deze finale betwist in de week tussen kerst en Nieuwjaar.

In de A poule werd Wim Steijaert  met ruim verschil  eerste voor Wil van Eck. De B poule werd gewonnen door Wout Verhoeven  en de C poule door ons 2e jaars lid Jan Nieuwenhuizen.   De finaledag is voor onze leden  een van de hoogtepunten van het biljartseizoen. De drie finalisten spelen onderling  tegen elkaar en diegene die in totaal de meeste matchpunten behaalt, mag de Jan van Uden bokaal een jaar mee naar huis nemen. Op dinsdag 29 december werden de finalewedstrijden gespeeld in CC Jan van Besouw. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen Wim Steijaert en Jan Nieuwenhuizen. Jan  die 31 caramboles moet maken, tegen Wim  die er 74 moet en al het hele seizoen in een bloedvorm is. Wim begon wat moeizaam en omdat Jan prima speelde tekende zich de eerste verassing af. Jan won deze partij en Wim bleef steken op 64 caramboles. De tweede partij was Wim tegen Wout Verhoeven die 47 caramboles moet maken. Het werd een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk door Wim werd gewonnen. De laatste partij zou bepalend zijn voor de einduitslag. Wout begon prima aan de partij, terwijl Jan wat aarzelend uit de startblokken kwam. Gaande de partij herstelde Jan Nieuwenhuizen zich en maakte de partij uit met een aantal bijzonder fraaie caramboles. Omdat Jan beide partijen gewonnen heeft,  mag hij zich voor een jaar de trotse houder van de Jan van Udenbokaal noemen.

Tot slot wil ik namens het bestuur en onze leden alle lezers van het Goirles Belang een gelukkig en gezond 2016 wensen.

WVP

Vlnr Wout Verhoeven, Jan Nieuwenhuizen en Wim Steijaert; Foto Frans van Kuijk. Vlnr Wout Verhoeven, Jan Nieuwenhuizen en Wim Steijaert; Foto Frans van Kuijk.