Autoschade Herstel Cleijsen verhuist naar Goirle

ingevoerd op 23-12-2015

Begin januari van het nieuwe jaar vindt er een uitbreiding plaats bij de firma Cleijsen in Riel. Het autoschade gedeelte wordt dan verplaatst naar Goirle. Op zaterdag 9 januari 2016 houdt Autoschade Herstel Cleijsen een open dag op de nieuwe locatie aan de James Wattstraat 1 in Goirle. Van 10.00 tot 15.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in dit moderne schadeherstelbedrijf. Het caravan- en camperschade gedeelte blijft aan de Dorpstraat 63 (langs het Bels Lijntje) in Riel. 

 

In 1978 begon vader Jan Cleijsen in Riel met het herstellen van autoschade. Vroeger werden de autoschades meestal hersteld in het garagebedrijf, maar omdat dit werk steeds specialistischer werd, ontstonden er steeds meer schadeherstelbedrijven. In de jaren 90 kwam daar Cleijsen schadeherstel ook nog het herstellen van schades aan caravans en campers bij. Nu, anno 2015, telt het bedrijf 8 medewerkers. Sinds enkele jaren hebben de zonen Koen (28) en Peter (26) de verantwoordelijkheid van het bedrijf overgenomen. Peter heeft de verantwoordelijkheid voor het autoschade herstel en Koen voor caravan & camperschade herstel. Omdat uitbreiding noodzakelijk was, zochten de broers naar een extra ruimte om het bedrijf op twee locaties voort te zetten. De nieuwe locatie werd gevonden op het industrieterrein Tyvoort in Goirle. Hier gaat Peter de scepter zwaaien over het autoschadeherstelbedrijf. Vol trots vertelt Peter: “In het nieuwe bedrijfspand gaan wij werken met de nieuwste materialen en technieken. Zo is de werkplaats compleet opnieuw ingericht en gaan we werken met een nieuwe spuitcabine die aan alle eisen voldoet.” In de loop der jaren is er veel veranderd in de automobiel branche. Technieken zijn veranderd en de milieueisen worden steeds aangescherpt. Duurzaam repareren kan bijdragen aan milieuvriendelijk schadeherstel. Een gecertificeerd bedrijf als Cleijsen werkt hier onder andere aan mee door het gebruik van milieuvriendelijkere producten. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van gerecyclede onderdelen. Als vroeger een auto moest worden gespoten dan werd de lak met minder milieuvriendelijkere producenten verdund. Om die te laten verdampen diende de spuitcabine gedurende 60 minuten sterk verwarmd te worden. Doordat tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van water als verdunning en door de nieuwe spuitcabine, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van Uv-licht, wordt dit proces teruggebracht tot 6 minuten droging. Het water wordt nu verdampt door het verplaatsen van lucht. De moderne spuitcabine verwerkt 16.000 m3 lucht per uur. Peter: “Belangrijk is ook dat bij de huidige manier van werken het restafval beduidend minder is. Het afvoeren van restafval dient ook aan de modernste milieueisen te voldoen. Deze eisen worden niet alleen door de overheid opgelegd, maar ook verzekeringsmaatschappijen letten hierop. Door een goede registratie van alle werkzaamheden en gevoerde processen kan de overheid altijd controleren of er op de juiste wijze is gewerkt.” Autoschade Herstel Cleijsen is ook aangesloten bij de FOCWA. Door deze vakorganisatie wordt het bedrijf op de hoogte gehouden van de nieuwste eisen en ontwikkelingen op het gebied van autoschadeherstel. Daarom bezitten zij het label ‘Eurogarantbedrijf’. 

 

Op zaterdag 9 januari staat het bedrijf helemaal in dienst van de bezoekers, die met eigen ogen kunnen komen kijken op welke wijze tegenwoordig de schade van een auto wordt hersteld. Het is fijn om te weten hoe dat gaat en wat de mogelijkheden zijn, want een ongeluk zit in een klein hoekje en iedereen kan dit wel eens overkomen. Naast het bekijken van de werkplaats kan men ook de technische kennis testen. Er wordt een demonstratie gegeven om de kneepjes van Easy2Fix Smart Repair te laten zien. Dit gaat over kleine herstellingen van onder andere kunststof materialen. Ook het spuitproces zal aan bod komen.  

In Goirle zal Peter met zijn team voor u klaar staan zodat eventuele autoschades vakkundig hersteld worden. In Riel gaat Koen met zijn team verder met het herstellen van caravans en campers.  En vader Jan Cleijsen zal, daar waar nodig, nog wel een handje toesteken. “Mijn zonen zijn de zaakvoerders. Ik laat ze zoveel mogelijk alles zelf doen, want daar leren ze van.” De redactie van het Goirles Belang wenst Autoschade Herstel Cleijsen veel succes en een mooie tijd in Goirle. 

 

JS

cleijsen cleijsen