Jazzweekend met Louis van Dijk Trio, Michael Varekamp (Miles!), Hot Club de Frank en D&Jazz...

15, 16 & 17 januari in CC Jan van Besouw

Half januari kunnen alle jazzliefhebbers hun hart weer ophalen tijdens het tweede JazzWeekend van dit seizoen. Organisatie: JazzPodium Goirle en CC Jan van Besouw.

 

Michael Varekamp and Friends - MILES!
Vrijdag 15 januari | Aanvang 20.30 uur | Entree €19,50
Het programma Miles! is een spetterende ode aan ‘the man with the horn’ in beeld en geluid. Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl. De muziek zou na hem nooit meer hetzelfde zijn. Kind of Blue, Ascenseur pour l’echafaud en later Tutu behoren tot de meest legendarische jazzalbums.

Miles! neemt u mee op een tocht door het roerige creatieve brein van een genie in de glorietijd van de jazz, maar ook door tijden van grote verandering; de moord op president Kennedy, de landing op de maan. Aan de hand van intieme portretten wordt een beeld geschetst van iemand die niet voor niets ‘The Picasso Of Jazz’ werd genoemd.

 

Louis van Dijk Trio
Zaterdag 16 januari | Aanvang 21.00 uur | Entree € 15,00
Louis van Dijk begon zijn indrukwekkende carrière met een studie piano en orgel aan het Amsterdams Concervatorium, hij slaagde cum laude. Tijdens zijn studie raakte hij gefascineerd door jazzmuziek. Hij heeft cd’s gemaakt met muzikanten uit alle disciplines zoals Jaap van Zweden, Rogier van Otterloo, Ann Burton, Dizzy Gillespie, Thad Jones, Toots Thielemans, Mr. Pieter van Vollenhove en Michel Legrand. Louis van Dijk ontving maar liefst drie Edisons, negentien gouden en drie platina platen!

 

JazzPodium Goirle, met Hot Club de Frank en D&Jazz
Zondag 17 | Aanvang 14.30 uur | Entree € 6,50 (kaartverkoop aan de zaal)

De Hot Club de Frank, dat is Swing, Gipsy Jazz, Klezmer en nog veel meer. Van stevige ritmes tot heerlijk relaxed. De band is regelmatig op radio en TV en is live te zien op allerlei podia in binnen- en buitenland, van jazzpodia tot wereldmuziekfestivals, van theaters tot kamermuziekzalen. Zo speelde de band inmiddels drie keer op het North Sea Jazz Festival.
De formatie D&Jazz, onder leiding van trompettist Koen Smits maakte tijdens de ensemble presentatie van Fontys Conservatorium in het vorige seizoen grote indruk. Vandaar dat de groep nu teruggevraagd is om het eerste deel van dit jazzpodium te vullen.  Het repertoire bestaat voornamelijk uit funk met af en toe een greep uit andere genres zoals soul en jazz en jazzy popsongs.

Kaartverkoop: www.janvanbesouw.nl (http://www.janvanbesouw.nl)

 

 

Banner Jazzweekend ingoirle.com Banner Jazzweekend ingoirle.com