Intratuin presenteert voor 2015 de allernieuwste kersttrends

Van warm tot vrolijk, van stoer tot traditioneel. Of liever toch ‘over the top’?

Intratuin presenteert binnen het kerstassortiment van dit jaar vier nieuwe trends. Dit zijn Zandstorm, met een landelijke en warme uitstraling, Kunstjuwelen, voor de romantici onder ons, No Nonsense, voor klanten die van stoer en puur houden en tenslotte de Pastelparade voor de vrolijke ‘touch’. Naast deze stijlen ziet Intratuin een andere belangrijke trend opkomen: het verfraaien van oude, bekende kerstproducten zoals guirlandes en deze helemaal volgens je eigen smaak vormgeven. Ook voor deze creatievelingen heeft Intratuin alles in huis om bijzondere kunstwerken te maken.

 

Als vanouds pakt Intratuin groots uit. De kerstverkoop is in alle winkels al in volle gang en dus ook bij Intratuin Tilburg. De ‘grootste kerstmarkt van Nederland’ biedt voor iedere beurs en iedere smaak een even uitgebreide als verrassende keus. Kom langs en laat je inspireren!

 

Zandstorm

De producten die binnen de stijl Zandstorm vallen, zijn zeer populair. Met deze stijl ontdekken we de Nomadische volkeren en authentieke culturen, van de Sahara tot Mongolië. De creativiteit en de authenticiteit van deze volkeren zijn een belangrijke inspiratiebron. De kleuren goud, rosé goud, schors en lava zijn gebaseerd op zand, woestijn, droogte en de ondergaande zon. Zo creëer je binnen een ‘warme woestijn’ waar je je lekker op bank nestelt tijdens de donkere dagen.

 

Kunstjuwelen

Deze trend is geïnspireerd op de romantiek van verschillende culturen en hun folklore. De kerstboom is niet compleet zonder kleurige diamanten als kersthanger tot look-a-like robijnen. Juwelen en stenen vind je overal terug in de kerstballen en kerstversiering. Authentieke materialen zoals fluweel, jacquards stoffen en porselein worden gecombineerd met barokachtige vormen waardoor het interieur een chique en mysterieuze uitstraling krijgt. De warme paarse, blauwe, lila en donkere kleuren geven je huis net even dat feestelijke tintje.

 

No Nonsense

In het interieur zagen we dit jaar al veel Scandinavische invloeden. Veel basiskleuren als wit, zwart en grijs gecombineerd met hout en diverse invloeden vanuit de natuur. Het hippe Scandinavisch wonen zal dit seizoen ook doorzetten in de kerstdecoratie. Het kleurpalet van de trend No Nonsense bestaat uit vergrijsde en aardse tinten gecombineerd met koper, dé trendkleur van dit jaar. Daarnaast ook koele groentinten die het geheel nieuw en spannend maken. De kerstboom wordt versierd met leren kerststerren, maar ook met houten harten, sterren en rendieren. De imitatie van een hertengewei is erg hip en past helemaal bij een moderne, stoere Kerst.

 

Pastelparade

Pastelkleuren zijn ook dit jaar hot. Combineer wit en zilver met ijsblauw, pioenroze en rosé goud en geef je boom een vrolijke touch. Hoewel dit thema op het eerste gezicht ook een tikkeltje Scandinavisch aandoet, vind je juist veel Aziatische invloeden zoals origami kersthangers en –sterren en organische vormen. Materialen als metaal en fineerhout worden gecombineerd met de eenvoud van karton.

 

Ga zelf aan de slag

Het is een trend om de oude, bekende kerstartikelen te verfraaien en helemaal in de stijl van je huiskamer, keuken of slaapkamer te maken. Denk aan het vormgeven van kerstguirlandes in de stijl van de gevel van je huis, maar je kunt ook een romantische versie maken met witte accessoires en zacht gekleurde snoerverlichting en ophangen aan de deur in je slaapkamer. Ook creëer je op eenvoudige wijze je eigen miniatuur kerstwereld. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stolp met daarin nepsneeuw, kleine boomstammetjes, een huisje met verlichting en miniatuurboompjes- en dieren.

intratuin intratuin