Open dag biologische melkveehouderij De Regte Heijden

ingevoerd op 15-12-2015

Op 19 december van 13.00 tot 17.00 stelt melkveehouderij De Regte Heijden in Riel haar deuren open. Een unieke kans om te zien hoe Harriëtte en Wim Van Roessel-van der Heijden hun bedrijf runnen met aandacht voor mens, dier en natuur.

 

De koeien lopen hier vrij rond, net als de kippen en de hanen op de boerderij. De kalfjes blijven minimaal vier maanden bij de eigen moeder. Bijzonder is dat ook de jonge stiertjes, die voor de productie van melk waardeloos zijn, een goed leven krijgen.

In samenwerking met de Youth Food Movement-Brabant worden op de open dag twee ’stierentours’ georganiseerd. Een huifkar brengt bezoekers naar de plek waar de stiertjes grazen in weide en bos. Als ze ongeveer twee jaar oud zijn, worden ze geslacht.

Op de open dag kunt u dit ’mannenvlees’ proeven, vers van de barbecue. Natuurlijk kunt u ook proeven van de zuivelproducten van de Regte Heijden: rauwe en gepasteuriseerde melk, romige Regtstreekse yoghurt, chocolademelk met slagroom en ’Koeienvlaai’: vla in de smaken chocola en vanille.

Als u zichzelf echt culinair wilt laten verwennen kunt u zich inschrijven voor het uitgebreide ontbijt om 10.30 in de ecologisch gebouwde ontvangstruimte (info@deregteheijden.nl (mailto:info@deregteheijden.nl))

Verder kunt u op de open dag kennismaken met enkele partners van De Regte Heijden. U vindt er Bioboerin ’On the road’ (foodboxen op maat met verse producten uit de streek), Noon Naturals (handgemaakte kussens, dekens en sjaals van 100% natuurlijk materiaal), Meatgreen (burgers met 50% vlees en 50% groente) en Heidebier van Brabants Landschap. Beleef het mee en ontdek wat het betekent om op een ’groene’, lokale manier te boeren.

De Regte Heijden, Oude Tilburgsebaan 12a Riel

 

open dag1 open dag1