V.O.A.B.

ingevoerd op 09-12-2015

Collectief spelend VOAB 1 troeft koploper RKTVV 1 af (1 – 3)

VOAB nam de drie punten mee uit Tilburg in de streekderby tegen RKTVV. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust domineerde de thuisploeg en kreeg die de meeste kansen maar benutte er slechts één. VOAB probeerde de ploeg uit Tilburg vooral tegen te houden en gokte op de counter. Maar dat lukte niet. Bob Vroom had in de 23e minuut een dikke kans maar hij schoot ruim naast het doel van Dirk Peeters. Vroom scoorde wel een kwartier later, na een snelle uitbraak, de 1 – 0. Dirk Peeters ging daarbij niet helemaal vrij uit door miscommunicatie met aanvoerder Koen de Rooij. Dirk maakte dat in de tweede helft ruimschoots goed door schitterende reddingen.. In de 40e minuut belandde een vrije trap van RKTVV via een kopbal op de paal. Dirk kon nog net redden.
Veel meer valt er over de eerste helft niet te melden. De thuisploeg was veel in balbezit maar kon geen vuist maken tegen het sterk verdedigend collectief van VOAB.
Na de thee zagen we een heel ander VOAB. De ploeg speelde vooruit en zette RKTVV onder druk. Hoewel er ook kansen en kansjes voor de Tilburgers waren was het VOAB, dat kansen in doelpunten omzetten, al kregen ze daarbij de steun van keeper van Jeffrey van Gestel.
Dirk Peeters redde in de 54e minuut knap na een kopbal van Bob Vroom. In de 55e minuut schoot Ludo Brock op doel maar Jeffrey kon de bal vangen. Twee minuten later kon Michiel de Wit bijna scoren uit een voorzet van Niels van Antwerpen. Na een uur spelen viel Stijn van Laarhoven in voor Thijs van de Lisdonk. Stijn was bij zijn eerste balcontact zeer succesvol. Michiel gaf een voorzet, die door Jeffrey verkeerd werd beoordeeld en Stijn schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen (1 – 1). Michiel was in deze fase sterk in de weer. Hij legde in de 62e minuut de bal voor de voeten van Casper van Beers, die een weergaloos mooi doelpunt maakte. Hij krulde de bal in de rechter bovenhoek, onhoudbaar voor de keeper van RKTVV (1 – 2).
In de 66e minuut redde Dirk Peeters knap op een vlammend schot van de voet van Abdoel Kasrioui. De daaropvolgende hoekschop leverde niks op voor de thuisploeg.
VOAB zette nog wat meer druk maar het leverde niet meer op dan enkele hoekschoppen. RKTVV moest het hebben van uitvallen en zo een was er in de 74e minuut toen invaller Abdul Salam Bangura een stevigd schot afleverde. Dirk redde opnieuw bekwaam. In de 78e minuut schoot Casper op doel en Jeffrey van Gestel liet de bal los en Maarten Immink was er als de kippen bij om de bal binnen te werken (1 – 3). In de 86e minuut nam Mohamed Marouane een vrije trap laag over de grond, die opnieuw knap door Dirk tot hoekschop werd verwerkt.
In de resterende tijd kon de thuisploeg geen vuist meer maken en trok VOAB de overwinning over de streep.

In memoriam Jo van der Zande-Stabel

Jo van der Zande-Stabel is afgelopen week herdacht. Zij bereikte de gezegende leeftijd van 97 jaar. Joke, zoals zij bij VOAB werd genoemd, was getrouwd met Frans van der Zande, die jarenlang bestuurlijk actief was bij VOAB. Joke was sinds 7 april 1998 de weduwe van Frans.

Joke was gedurende vele jaren gastvrouw in de bestuurskamer bij thuiswedstrijden van VOAB 1.

Haar neven en nichten, achterneven en achternichten hebben haar vorige week de laatste eer bewezen.

Moge zij rusten in vrede.

Nieuwjaarsreceptie 2016 VOAB

Noteer vast in uw agenda. Op zondag 3 januari 2016 wordt de traditionele nieuwjaarsreceptie in het clubhuis ’t Amateurke gehouden. Tevens worden dan de jubilarissen gehuldigd. De receptie begint om 14:30 uur.

F5 Pupillenteam bij de wedstrijd VOAB 1 – Uno Animo 1

De F5-pupillen zijn komende zondag het team van de week bij de wedstrijd tussen VOAB 1 en Uno Animo 1. Zij maken voor de wedstrijd kennis met de staf van VOAB 1 en met de grote mannen in de kleedkamer. Ze gaan hand in hand met de opgestelde spelers veld op, waarna ze onderling een spelletje spelen, terwijl de grote mannen van VOAB en van Uno Animo met de warming up bezig zijn. In de rust van de wedstrijd gaan ze penalty’s nemen. Na afloop samen op de foto en daarna zijn er frites en ranja in het clubhuis.