G.S.B.W. Nieuws

ingevoerd op 09-12-2015

Overtuigende zege GSBW op RKDSV.

Vandaag, zondag 06/12, stond de thuiswedstrijd tegen de nr. 8 van de ranglijst RKDSV op het programma. Afgelopen weekend had RKDSV met 6-2 gewonnen van TSV Gudok en kwam dus vol vertrouwen naar Goirle.

Trainer Dennis de Bruijn begon aan deze wedstrijd met de volgende 11: Dave van Berkel, Willem Vissers, Dave Tierie, Rick Kuijpers, Tom Gagliardi, Bradley Luijten, Sander Schell, Wesley van Gestel, Koen Meijboom, Tom Voets en Jasper van Nunen.

Op de bank namen plaats: Koen Kuijten, Luuk Becker, Bob Peeters en Dion van Loon.

Niet beschikbaar waren: Niek Nihot, Luke Vrinds, Nick Welten en Dave Welten.

1e helft:

Het begin was voor beide 11-tallen aftastend. RKDSV kreeg in het begin 2 corners achter elkaar en GSBW kreeg na een voorzet van Wesley een kansje via Sander. Pas in de 16e minuut viel de 1e goede kans voor GSBW te noteren. Na een verre uittrap van Dave kwam Sander op rechts in balbezit. Op snelheid ging hij voorbij zijn tegenstander. Jasper kwam net te laat om de voorzet van Sander binnen te tikken. In de 21e minuut was er de 1e kans voor RKDSV. Uit een voorzet vanaf rechts kopte Job Janssens maar net over de lat. 3 minuten later moest GSBW noodgedwongen de 1e wissel toepassen. Tom G. moest met een enkelblessure het veld verlaten. Luuk B. was zijn vervanger. In de 29e minuut viel de volgende goede kans voor GSBW te noteren. Een lange bal van achter uit werd door Luuk goed doorgekopt waardoor Sander alleen richting het doel van RKDSV kon opstomen. Helaas ging de inzet van Sander, vanaf ongeveer 12m, net naast de verkeerde kant van de paal.

Naar mate de 1e helft vorderde nam GSBW steeds meer het initiatief. Dit resulteerde in de 33e minuut in een kopkans voor Sander. Vanuit een voorzet van Wesley kopte hij maar net over. In de 39e minuut komt GSBW terecht op 1-0. Vanuit een verre uittrap van Dave gaat Luuk het luchtduel aan met de keeper van RKDSV. Luuk komt als winnaar uit dit duel te voorschijn waardoor de bal over de doellijn gaat. 1 minuut later kwam GSBW bijna op 2-0. Vanuit een voorzet kopte Koen M. goed in. De keeper had echter een goede redding in huis. Ook de rebound van Jasper werd door hem tot corner getikt. In blessuretijd van de 1e helft kwam RKDSV dan toch nog geheel onverwachts op 1-1. Na onnodig balverlies bij GSBW kan Berry Kolen de bal simpel achter Dave schieten.

Onder rust moest de aan zijn enkel geblesseerd geraakte Willem worden vervangen door Dion.

2e helft:

RKDSV begon iets feller aan de 2e helft dan GSBW. Al snel had GSBW dit onder controle en in de 50e minuut snelde Sander weer alleen richting de keeper van RKDSV. Helaas speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor de keeper de bal kon pakken. In de ogen van de keeper ging Sander iets te fel door en liet hij dit blijken aan de scheidsrechter. Wegens dit commentaar kreeg hij geel. In de 54e minuut moest Rens Timmermans zich laten vervangen nadat hij van dicht bij een bal in zijn gezicht had gekregen. Rieks Eshuis was zijn vervanger. In de 58e minuut werd de 2-1 van GSBW afgekeurd. In de ogen van veel GSBW-ers geheel onterecht aangezien de doelpuntmaker Koen M. achter de bal bleef uit een voorzet van Sander. In de 61e minuut viel onverwachts de 1-2. Enkele meters buiten de 16 nam Gijs Neggers de bal op de pantoffel en liet Dave met een volley kansloos. GSBW ging snel op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel al snel en kwam van de voet van Sander. Na een van richting veranderd schot van Dave T. nam Sander de bal vanuit de lucht ineens op de linker schoen en liet de keeper kansloos. In de 68e minuut scoorde Wesley het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven van Dave T. laat hij de keeper met een stiftbal kansloos. In de 73e minuut wordt het dan ook nog 4-2. Nadat Koen M. in de 16 onderuit werd gelopen schoot Bradley de toegekende penalty onberispelijk binnen. De overwinning was vandaag zeker terecht en de uitslag had nog wel hoger uit kunnen vallen.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen SV Reeshof, op het programma.

Gezocht! Door een groeispurt van onze JG afdeling

Zijn wij op zoek naar twee mensen die ons trainers team kunnen en willen versterken. Heb je feeling met de doelgroep, vind je het leuk om met super gemotiveerde, enthousiaste groep kinderen te werken. En je wilt de kinderen graag voetbal leren en je hebt geduld, dan zijn wij op zoek naar jou.

Ook zijn wij voor onze keepers op zoek naar een keepertrainer.

Wij trainen op woensdag van 17:00 uur- 18:00 uur bij GSBW en in de maanden dec- jan- feb binnen in de haspel op dezelfde tijd.

Interesse: kom naar onze training of stuur een mailtje naar g-voetbal@gsbw.nl

Oproep meiden B

Wij zijn op zoek naar meiden die ons team willen versterken? Wij voetballen iedere zaterdag en zouden het leuk vinden als je met ons mee wil doen. Wij zijn de meiden B van gsbw en houden van gezelligheid.

Heb je zin neem dan contact op met Anita Jacobs via de mail anita-jacobs@home.nl

DE JEUGDRAAD VAN DE BLAUWWITUILEN

We zoeken nog leden voor de jeugdraad CV de Blauwwituilen. Ben je een jongen of meisje en voetbal je in de F – E of D en lijkt het je leuk om deel uit te maken van de jeugdraad, stuur dan een berichtje met je gegevens naar carl.koolen@home.nl .Het is een geweldig leuke gezellige groep om samen bij GSBW carnaval te vieren.

Zin in voetbal?

Dan bent U bij GSBW aan het goede adres. Voetbal is de mooiste sport die er is en bij GSBW vindt U alle ingrediënten om daar met volle teugen van te kunnen genieten. De vereniging hanteert het POP-principe, Plezier, Ontwikkeling en Prestatie en dan ook precies in die volgorde.

Vanaf 4 jaar kan men al bij GSBW terecht. Tweewekelijks op zaterdag morgen wordt voor de 4- en 5-jarigen een zogeheten kabouteruurtje gehouden. Op speelse wijze wordt aan deze jonge kinderen de eerste beginselen van het voetballen bij gebracht. Voor meer informatie over het kaboutervoetbal kunt U terecht bij Ingrid van Loon (013-534 02 74). Email: ingridvloon@home.nl (mailto:ingridvloon@home.nl).

Voor de wat oudere jeugd, zowel jongens als meisjes, wordt er elke zaterdag een competitiewedstrijd afgewerkt. Alle jeugdteams worden begeleid door bekwame jeugdleiders en – trainers. Onze jeugdcoördinatoren Leendert(technische), Willem (algemene) , de leeftijdcoördinatoren en de jeugdcommissie zorgen voor de juiste technische en tactische aansturingen binnen de jeugdafdeling.

Sinds enkele jaren beschikt de vereniging ook over een G-afdeling.  We zijn begonnen met 1 jeugdteam en ondertussen nemen nu al 3 teams aan de competitie deel.. Teams waarin kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap toch lekker kunnen ballen.

Naast het voetbal organiseert de vereniging allerlei nevenactiviteiten die er voor zorgen dat er een gezellige sfeer binnen de vereniging ontstaat. Zo gaan we met de jeugd op kamp, hebben we elk jaar een speciale zaterdag met ouder-kind-voetbal en een BBQ. Verder streeft de activiteitencommissie er naar om regelmatig  een leuke activiteit op vrijdagavond te organiseren. Deelname is natuurlijk geheel vrijblijvend.

De vereniging is ook enorm trots op het grote internationale jeugdtoernooi dat al bijna 20 jaar georganiseerd wordt: de GSBW Eastercup. Een toernooi voor B, C en D-junioren met Pasen, waarin 80 tot 90% van de teams uit het buitenland komt.

Ook organiseert de vereniging al ruim 30 jaar het Henk Elands schoolminipuptoernooi voor de groepen1 t/m 4 van de Goirlese basisscholen.

Heeft U interesse of wilt U meer weten over de vereniging neemt dan een kijkje op onze website: www.gsbw.nl (http://www.gsbw.nl). U kunt daar dan ook de juiste personen voor uw evt. vragen vinden, mocht U die niet kunnen vinden, dan kunt u altijd met uw vragen bij onze voorzitter Harrie de Wit (013-5346977) terecht.