Drummen op de drumbox voor het Jezuskindje

ingevoerd op 02-12-2015

De kleine Jezus krijgt een serenade op de drumbox. Het kindje blijft er heel rustig onder en ook het herderinnetje en de kleine jongen, met zijn duiven en mandje met groenten en fruit, kijken alleen maar sereen naar het kribje, net als Jozef en Maria. De ezel en de os trekken zich trouwens al helemaal niets van het gedrum aan!

Dit groepje van keramiek uit Peru is een van de vele kerstgroepjes die de Wereldwinkel in huis heeft. Van glas, hout, hardsteen en zelfs een grote klassieke groep, gegoten van bijenwas. Die is wat te prijzig om er de (klein)kinderen mee te laten spelen en bovendien zullen de vrolijke figuurtjes van dit groepje jonge kinderen meer aanspreken.

Verzamelaars van miniatuurkerststalletjes weten ons al jaren te vinden. Uit Zuid-Amerika komen steeds weer nieuwe modelletjes maar ook uit het Verre Oosten komen mooie exemplaren.

Natuurlijk, de Goedheiligman moet op 5 december nog komen, maar wie een ruime keus wil hebben aan kerstkaarten en kerstgroepen, of wie een stalletje door de Sint cadeau wil laten geven, kan maar liever deze week snel even langs komen in de Wereldwinkel!

wereld wereld