V.O.A.B.

ingevoerd op 02-12-2015

Magere zege van VOAB 1 op LONGA 1 ( 1 – 0)

Een curieus doelpunt in de 4e minuut van de wedstrijd bepaalde uiteindelijk de eindstand, ondanks verwoede pogingen van de bezoekers uit Tilburg om te scoren. Ricardo Temmerman nam halverwege de helft van LONGA vanaf de zijlijn een vrije trap, die hoog richting doel ging. De bal leek naast te gaan maar Casper van Beers wist de bal met de knie binnen te werken (1 – 0). LONGA miste de kans op een gelijkmaker na een dik uur spelen. Een inzet van een LONGA-speler werd op de doellijn met de armen door Tim Hoes gekeerd. Hij mocht met rood het veld af en LONGA-spits Herjan Lamberink zette zich in voor de strafschop. Hij schoot hopeloos hoog over.

De Tilburgse ploeg speelde in de tweede helft voornamelijk op de helft van VOAB en forceerde in totaal tien corners, VOAB nam er zes. In de eerste helft was de wedstrijd meer in evenwicht, het spel golfde op en neer maar er waren geen echte uitgespeelde kansen te noteren. In de 39e minuut schoot Piet Adams van LONGA uit een corner naast het doel van Dirk Peeters, die een aantal uitstekende reddingen verrichtte en VOAB over de streep trok.

In de tweede helft had LONGA het meeste balbezit. VOAB had de toegenomen wind tegen maar de verdediging van VOAB was zondag erg sterk. In de 56e minuut had Michiel de Wit de 2 – 0 op de schoen na een snelle uitbraak van de thuisploeg. Hij schoot echter in kansrijke positie net naast. Toch waren er ook kansen voor LONGA. De beste was voor spits Herjan Lamberink maar hij schoot in de 61e minuut hoog over. Enkele minuten later miste hij de boven beschreven strafschop.

In het laatste kwartier van de wedstrijd schroefden de Tilburgers de druk op, maar dat gaf VOAB ook ruimte voor snelle uitbraken. Zo was er in de 72e minuut een dikke kans voor Casper, die goed door Maarten Immink werd aangespeeld maar hij schoot over.

Dirk Peeters verrichtte in de 74e en in de 85e minuut zeer knappe reddingen  op schoten van de LONGA-voorwaartsen. LONGA was in de tweede helft de betere ploeg maar kon geen doelpunten maken mede door goed verdedigend werk van de VOAB-verdediging. Een gelijkspel was het minste, dat LONGA had verdiend maar kansen moeten wel benut worden en verdedigen is ook een kunst.

Zondag de volgende derby, dit keer in Tilburg tegen RKTVV, dat zondag Rijen met 3 – 0 versloeg en nu samen met SARTO aan kop gaat.

Niels van Antwerpen gekozen als klasbak van de week

Niels is de vijfde Klasbak van de week van het seizoen 2015-2016. Hij kreeg 65 procent van 924 stemmen.

Eerder werden Sjoerd Schobbers, Jesper Heesters, Rico de Laat en Koen Pittens ak verkozen tot Klasbak van de week. Het wordt komende zomer de achtste keer dat de beste amateurvoetballers uit het verspreidingsgebied van het BD het opnemen tegen een profclub. Dit jaar was dat tegen Willem II.

Nieuwjaarsreceptie 2016 VOAB

Noteer vast in uw agenda. Op zondag 3 januari 2016 wordt de traditionele nieuwjaarsreceptie in het clubhuis ’t Amateurke gehouden. Tevens worden dan de jubilarissen gehuldigd. De receptie begint om 14:30 uur.

Inning contributies 1e half jaar 2016

S.V. V.O.A.B.  incasseert de contributie voor het lidmaatschap met de Europese variant van de Nederlandse incasso: de Euro-incasso. U herkent onze incasso aan de volgende gegevens: ons incassant ID is:  NL46ZZZ180170230000.
Uw machtigingskenmerk: dit is uw lidnummer. Omschrijving: contributie SV VOAB 1e halfjaar 2016.

•rustende leden € 33,00 per halfjaar

Bij nieuwe leden wordt voor het kledingfonds ook € 25,00 geïncasseerd. Wij schrijven dit bedrag eind november 2015 (week 49) van uw rekening af. Heeft u vragen over deze incasso? Neem dan contact op met Eli van den Hout ledenadministratie@voab.nl of bel 013-5345165.

Timo van der Bruggen (D1) al drie jaar op een rij de beste lotenverkoper Grote Clubactie

Dit jaar hebben de lotenverkopers geweldig hun best gedaan, er zijn dit jaar maar liefst  2.150 loten verkocht bijna het dubbele van de 1.125 verkochte loten in 2014. De opbrengst van de loterij is bestemd voor de diverse jeugdfestiviteiten bij de viering van het 90-jarig bestaan van onze club in 2019. De beste 3 lotenverkopers zijn op zaterdag 28 november door de voorzitter van de jubileumcommissie, Eli van den Hout, in het zonnetje gezet, voor hun geweldige inzet ontvingen de 3 winnaars een mooie prijs in de vorm van een cadeaubon. Timo van der Bruggen (D1) was, na winnaar in zowel 2013 en 2014, ook dit jaar weer de beste lotenverkoper met maar liefst 151 verkochte loten, Max van Gorp (E10) eindigde met 60 verkochte loten op een mooie 2e plaats, Tijs Vermeer (E11) werd 3e  met 32 verkochte loten.

Namens de vereniging worden alle lotenverkopers en natuurlijk ook alle kopers bedankt voor hun bijdrage en inzet.

Van de Commissie Normen & Waarden

Soms gaat het tijdens of na een wedstrijd niet zoals het hoort en zoals we hebben afgesproken binnen VOAB. Maar, soms gebeurt er nu eenmaal iets. En gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. Dan is het dus mooi dat een juniorenteam onderstaand mailtje opmaakt en in overleg met ons aan de tegenstander stuurt. Als wij dat dan lezen, dan hebben we prima hoop dat we binnen VOAB sportiviteit en Normen & Waarden hoog in het vaandel hebben en houden. Onze complimenten dus!

“Beste,

Wij als V.O.A.B  willen onze excuses aanbieden voor ons slecht en onsportief gedrag in en na de wedstrijd. Voor de wedstrijd waren we al zenuwachtig, we waren fel in de wedstrijd en ook waren we erg kort af op alles. We hebben ons slecht gedragen in en na de wedstrijd en zo hoort dat natuurlijk niet. Onze excuses hiervoor naar de scheids, het team en de club van afgelopen wedstrijd. Het zal niet meer gebeuren en we zorgen dat het nog een leuk seizoen wordt.