Subsidie voor verkeersveiligheid en fietsverbindingen in Goirle

ingevoerd op 25-11-2015

Belangrijke fietsverbindingen en de verbetering van de verkeersveiligheid: daarin investeert regio Hart van Brabant vooral in 2016. De provincie geeft € 3.138.300 subsidie voor de uitvoering van 28 infrastructurele projecten en 13 mensgerichte maatregelen. Voor Goirle betekent dit een subsidie van € 322.000 voor de al geplande Goirlese projecten.

 

De verkeerswethouders uit de regio, waaronder Guus van der Put en gedeputeerde Christophe van der Maat stelden woensdag 25 november het regionale uitvoeringsprogramma (RUP) verkeer en vervoer 2016 vast. Dit RUP is één van resultaten van de verkeer & vervoersamenwerking van de gemeenten Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk. Doel: bijdragen aan een bereikbare, verkeersveilige en leefbare regio. Zij doen dat door verkeers- en vervoerskwesties voortvarend aan te pakken en toekomstige uitdagingen samen op te pakken.

 

Projecten 2016 in Goirle

Goirle was al bezig met de voorbereiding van projecten ter verbetering van de verkeersveiligheid en kan met deze subsidie de projecten maximaal uitvoeren. Waar zonder subsidie gekozen moest worden voor bijv. verbetering op onderdelen van het fietspad, kan nu een fietspad helemaal vernieuwd/verbreed worden.

Hieronder een overzicht van de projecten, die in 2016 uitgevoerd worden.

 - De fietspaden Brakel in Riel worden in zijn geheel vernieuwd

-  Reconstructie Vennenbuurt met doorgaande fietsstraat, de veiligheid en comfort voor de fietser wordt verbeterd

-  Aanleg fietsstroken Van Haestrechtstraat, deze worden verbreed en opnieuw geasfalteerd

-  Project verkeersveilige Schoolomgevingen voor diverse basisscholen in Goirle en Mill Hill. Zoals bijv. bij basisschool De Bron, daar is de voetgangersoversteek voorziening verbeterd.

-  Aanleg fietsoversteek Kempenlaan Goirle/ aanleg van een plateau waardoor de snelheid van automobilisten verminderd wordt

-  Regionaal fietsbeleidsplan; hiermee wordt o.a. het regionale fietsnetwerk vastgesteld en prioriteiten benoemd op het gebied van fietsstimulering en fietsinfrastructuur.

-  Mensgerichte maatregelen, zoals een bijdrage leveren aan basisscholen voor activiteiten op het gebied van verkeersonderwijs en aan projecten die door VVN Goirle-Riel worden georganiseerd zoals het verkeersexamen en de opfriscursus voor de verkeersregels.

Wethouders verkeer en gedeputeerde van der Maat provincie Wethouders verkeer en gedeputeerde van der Maat provincie