V.O.A.B.

ingevoerd op 25-11-2015

Een van de markantste voetballers uit het vroegere VOAB-tijdperk was Dré van Hest

Al op 16 jarige leeftijd drong hij door tot het 1e elftal. Het ‘broekje’ kreeg tijdens de wedstrijden nogal eens wat verwensingen naar het hoofd geslingerd door zijn medespelers de ‘VOAB aartsvaders’. In de rust werd hij in bescherming genomen door Joanneke van Erven die hem voorhield gewoon te blijven voetballen. Afgezien van een korte onderbreking in het 2e elftal heeft Drë 24 jaar in het 1e elftal gespeeld. Na een  onderbreking van zes weken in het gips, is hij meteen daarna weer gaan trainen. Jaartallen en periodes waren Dré ontschoten maar de anekdotes zijn hem bijgebleven. Een promotiewedstrijd viel samen met Goirlese kermis. Dit paste niet in het trainingsconcept van trainer Joke van de Hoven. Er moest immers een strenge voorbereiding zijn op de match. Ze werden naar een weiland achter de kerk gedirigeerd met een mand kersen om verschoond te blijven van het kermisgeweld. Dré was klein van stuk maar hij niet alleen. Bij het opgaan van het veld bij Oirschot werd VOAB meteen in de maling genomen door de Oirschoters. VOAB won met 6-0 waarvan Dr’ er vijf had gemaakt. Joanneke van Erven was nooit zo uitbundig maar droeg Dré op zijn nek van het veld af. Bij de tegenstanders zaten harde jongens maar die had VOAB ook. Pietje van Oosterwijk oei oei. Op de training werd de beruchte midvoor van de tegenstander besproken. Die pak ik wel zei Pietje. Tijdens de wedstrijd maakt Pietje de bal dood, trapt er overheen op het been van de tegenstander. Man af. Joantje Flos, een prima keeper was met de zelfde saus overgoten. Oirschot had een snelle speler die zelf bikkelhard was. Komt er weer een bal voor het doel en ‘DE FLOS’ slaat naast de bal maar bikkelhard op het gezicht van de “snelle”. Man af. Opgetekend uit  de mond van Dré van Hest die 24 jaar in het 1e van zijn VOAB voetbalde. Alsof dit niet voldoende was, vertelde hij bij ons weggaan dat hij ook nog in het bedrijfselftal van de Tilkamwol gespeeld heeft.

 

De KNVB ClubApp

De KNVB ClubApp is gratis te downloaden voor alle leden, spelers en supporters en onder de clubnaam VOAB terug te vinden in beide app-stores. Let op, er staan twee apps. Kies voor de app van datawire en niet voor die van bluedesk.
In de app vind je informatie over:

•Realtime wedstrijddata: alle officiële uitslagen, programma’s, standen en afgelastingen van onze club en de competities

•Alle functionaliteiten zijn geheel geautomatiseerd, geen onderhoud en alle informatie up-to-date

•Eigen verenigingsnieuws + social media

•Routeplanner

•Extra data: betaald voetbal (Eredivisie, Jupiler League), clubscheidsrechters, veld- en kleedkamerindelingen

•Gemakkelijk media uploaden (video en foto’s)

 

Niels van Antwerpen genomineerd als klasbak van de week

Klasbak: wie is beste verdedigende middenvelder?

De amateurvoetbalmedewerkers van Brabants Dagblad hebben de volgende vier spelers voorgedragen: Bram Wonders van eersteklasser HVCH uit Heesch, Joep van Geelkerken van hoofdklasser UDI’19 uit Uden, Kevin van der Kaaij van eersteklasser sc ’t Zand uit Tilburg en Niels van Antwerpen van tweedeklasser VOAB uit Goirle. Er kon gestemd worden  tot en met woensdagochtend.

Het BD Klasbakkenteam speelt in de zomer tegen een profclub.

 

Voetbalquiz VOAB is volgeboekt

Weken van te voren is de voetbalquiz van VOAB volgeboekt. 40 teams van 2 personen zullen op het scherpst van de snede strijden om de prijzen.

 

VOAB C- junioren zijn goed op schot

De C2-junioren hebben tot nog toe alle negen wedstrijden gewonnen en behaalden een monsterscore van 33 – 0.  Keeper Tomas Roovers valt de eer te beurt, dat hij in deze negen wedstrijden geen enkele bal doorliet. Deze prestaties krijgen extra cachet nu in deze afdeling veel C1-juniorenelftallen spelen.

 

Kampioenen bij de jeugd.

Tot nu toe zijn de volgende jeugdelftallen kampioen geworden:
F3, F10, E4, E8, D4, D5 en D7. Later dit jaar zullen we alle elftallen op onze VOAB-pagina weergeven. Hier onder nu twee kampioenen.

 

Pupillenteam van de week F4

De Pupillen F4 zijn het team van de week bij de wedstrijd VOAB 1 – LONGA 1 a.s. zondag. De kleine mannen bezoeken de grote mannen in de kleedkamer, gaan met de spelers het veld op, spelen onderling een spelletje en in de rust schieten ze penalty’s. Na afloop op de foto en ranja en frietjes in het clubhuis.

 

Sponsor van de week

GEMOEDELIJK EN GASTVRIJ, DAT IS MOZES!

Midden in Goirle vind je Eetkaffee Mozes, een gemoedelijke en gastvrije plek. Het is nog het meest te vergelijken met een huiskamer. Je kunt hier in een rustige ambiance met elkaar een praatje maken of een krantje lezen. Kopje koffie erbij of een compleet verzorgde lunch. Gewoon gezellig.

Nieuw jasje

En dat het gezellig is, dat blijkt! Er is nu zelfs een stuk aangebouwd. Het is het verlengde van de bestaande ruimte, gemaakt in dezelfde sfeer, maar dan net iets anders! Aan de inrichting, met een klassiek karakter, is veel aandacht besteed, zodat het geheel zeer stijlvol is. Aan de wand hangen enkele kunstwerken van Simone Theelen en een aantal foto’s die betrekking hebben op de industriële geschiedenis van Goirle, in het bijzonder op de textielindustrie waar Goirle bekend door is geworden. Op facebook van Mozes zijn diverse enthousiaste reacties te lezen, variërend van schitterend en sfeervol tot super.

Mozes is zeven dagen per week vanaf 10.00 uur geopend. Wees welkom!

Eetkaffee Mozes, De Hovel 45, Goirle - 013-5341100

 

Feestje? De 140 m2 grote zaal is geschikt voor partijen, maar ook voor bedrijfsborrels. Bij drukte is het ook een verlengde van het eetcafé.

 

 

 

 

 

 

 

VOAB VOAB
Niels van Antwerpen Niels van Antwerpen
D4 kampioen D4 kampioen
F3 F3
F4 F4
image002 image002