Belangrijke volgende stap gezet voor plan Boschkens in Goirle

ingevoerd op 24-11-2015

Na een zeer succesvolle verkoop van 25 kavels voor vrije sectorbouw in de Boschkamer, de verkoop van woningen in Boschkens deelgebied 4, de gestage verkoop en bouw van starterswoningen en villa’s in Boschkens deelgebied 5 en de goede vorderingen in de ontwikkelingen van het CPO project ”De Boschrand” , is gisteravond in het gemeentehuis van Goirle weer een belangrijke stap gezet voor de verdere realisatie van het plan Boschkens.

 

Door burgemeester Machteld Rijsdorp van de gemeente Goirle en directeur Carl Smeets van BPD, zijn de handtekeningen gezet onder een contract waarbij BPD van de gemeente alle nog vrije bouwkavels in het plan  Boschkens deelgebied 5 (ook wel bekend als Boschkens Surfplas) koopt.

Met deze transactie is een bedrag gemoeid van ruim 9,2 miljoen euro. Dit bedrag wordt in 2 delen betaald.  Nog dit jaar maakt BPD ruim 7,2 miljoen euro over en voor het einde van 2016 betaalt BPD het resterende bedrag van  2 miljoen euro. De percelen worden ook in 2 fases door de gemeente Goirle geleverd.

 

Burgemeester Machteld Rijsdorp: “Deze overeenkomst is goed nieuws voor ons als gemeente en voor onze inwoners. Er komt weer keuze in woningen en de doorstroming komt hierdoor weer op gang. Ik ben blij dat we door het bouwen van nieuwe woningen de jongeren in ons dorp een prima woonperspectief kunnen bieden maar ook dat de gevorderde woonconsument aan zijn of haar trekken komt. Het bewijst eens te meer dat Goirle een aantrekkelijke woon- en werkgemeente is”.

 

Wethouder Guus van der Put: ”Ik ben heel tevreden met deze verkoop, het geeft een gegarandeerde opbrengst voor ons gemeentelijk grondbedrijf. We hebben afgesproken dat ontwikkelaar BPD op deze percelen in totaal ongeveer 133 woningen gaat bouwen in verschillende woningtypes. Zo worden er hoek- en rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen gebouwd in diverse groottes en in diverse prijsklassen. Naast koopwoningen worden er ook huurwoningen gebouwd. De differentiatie is goed en voor ieder wat wils zou ik zeggen. Door deze deal en de goede verkopen van kavels en projectwoningen binnen onze gemeente mag ik stellen dat er weer volop bouwactiviteiten in Goirle zijn . Dat goed voor onze inwoners die weer een woning van hun keuze kunnen kopen of huren”.

 

Carl Smeets: ”BPD heeft met deze aankoop een belangrijke stap gezet om Boschkens aan de prachtige Surfplas in Goirle verder te kunnen afbouwen. Wij vinden het een toplocatie; fraai gelegen tussen het dorp Goirle en de stad Tilburg, tegen de bossen en aan de waterplas. Wij zijn voornemens om maximaal in te zetten op het ontwikkelen en bouwen van woningen, die de woonbeleving van deze unieke locatie volledig tot recht laten komen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Waterwoningen die door ons worden ontwikkeld  direct aan de waterplas. Maar ik denk ook aan de woningen met een mooi uitzicht op het bos. Een ander sprekend voorbeeld zijn de woningen die we in het eerste kwartaal van 2016  in verkoop en verhuur gaan brengen. Het zijn 32 fraaie koop- en huurwoningen  die aan alle kanten omsloten worden door mooie natuur. Een deel van deze woningen wordt in de interne beleggingsportfolio van BPD als beleggingswoningen opgenomen. Uit mijn enthousiasme kunt u opmaken dat wij staan te trappelen om deze unieke locatie verder te gaan ontwikkelen.

 

foto bij persbericht Boschkens foto bij persbericht Boschkens