Reconstructie Eikenlaan

ingevoerd op 19-11-2015

Het wegdek van de Eikenlaan bevindt zich in een slechte staat. Ook is het groen langs de laan toe aan een onderhoudsbeurt. De gemeente Goirle legt daarom begin 2016 de Eikenlaan opnieuw aan. Hierbij worden zoveel mogelijk van de bestaande karakteristieke straatstenen hergebruikt, om zo het authentieke karakter van de laan te behouden. Aan beide zijden van de laan worden fietsstroken aangelegd, om zo te zorgen voor een veiligere fietsverbinding tussen Goirle en Riel. Ook komt er een vrijliggend trottoir, verdwijnt de glasbak, worden er parkeervakken aangelegd, en het groen wordt verbeterd. Om de eiken langs de laan meer ruimte te geven, wordt de weg op een aantal plaatsen een stukje opgeschoven.

Na uitvoerig overleg met de bewoners van de Eikenlaan over het eerder opgestelde schetsontwerp, is nu een Voorlopig Ontwerp opgesteld. Hierin zijn de wensen van de bewoners zoveel mogelijk verwerkt. Het Voorlopig Ontwerp is inmiddels vastgesteld door het college van B&W.

Voorlopig Ontwerp ter inzage

Vanaf donderdag 19 november ligt het Voorlopig Ontwerp voor de reconstructie van de Eikenlaan officieel ter inzage, voor de duur van 4 weken. Het ontwerp is te zien in de hal van het gemeentehuis van Goirle. Voor inhoudelijke vragen over het ontwerp kunt u contact opnemen met Tim Hinssen, via tim.hinssen@goirle.nl (mailto:tim.hinssen@goirle.nl) of 013-5310546.

Wanneer u het niet eens bent met het ontwerp kunt u een beargumenteerde inspraakreactie indienen. Dit doet u door een e-mail of brief te sturen naar de gemeente Goirle, t.a.v. het college van B&W. Gebruikt u hiervoor het e-mailadres info@goirle.nl (mailto:info@goirle.nl), of het postadres Postbus 17, 5050 AA Goirle. U kunt tot uiterlijk 17 december 2015 reageren. Uw inspraakreactie wordt vervolgens in behandeling genomen. Na afronding van de procedure ontvangt u een reactie.

Gemeentebericht Gemeentebericht
Voorlopig ontwerp Eikenlaan Voorlopig ontwerp Eikenlaan