Sint koopt meer dan speelgoed in de Wereldwinkel!

ingevoerd op 18-11-2015

De inkooppiet heeft ontdekt dat importeur Lanka Lamai niet alleen het mooiste houten speelgoed haalt uit Sri Lanka, maar dat deze importeur van fairtrade artikelen zoals Lanka Lamai op de website schrijft, onder de naam Lakmini Design, ook “authentieke handgemaakte kwaliteitsproducten naar Nederland haalt die kracht en energie van Sri Lanka uitstralen.”

Lakmini betekent dan ook: kracht van het land. Lanka Lamai doet er alles aan om de kracht van de lokale bevolking te ondersteunen en doet dat “door te streven naar langdurige handelsrelaties waardoor eerlijke handel gewaarborgd blijft”. Want ja, als je vandaag niet weet of je morgen zult verkopen wat je gisteren maakte, dan is het leven niet gemakkelijk. Ouders moeten tenslotte kinderen naar school sturen en de dokter betalen!

Lanka Lamai betekent Kinderhulp Sri Lanka. Door artikelen waarvoor een eerlijke prijs betaald is en die op een milieuvriendelijke manier zijn gemaakt via  fairtrade- en Wereldwinkels te verkopen maakt Lanka Lamai zijn naam waar!

En of Piet nou zwart-, roet- of regenboogkleurig is, aan kinderhulp werkt hij natuurlijk graag mee, om van zijn goedheilige baas nog maar te zwijgen.

 

Verslag Ans Sweep op website Lanka Lamai

De schalen op de foto zijn gemaakt door Ranga van Earth Bound, een jong fairtrade-bedrijf met geweldige ideeën. Earth Bound maakt van oude kranten onder meer onderzetters, placemats en kratten. En deze schalen dus! Op een mal in de vorm van de schaal worden lange papieren stroken geplakt en met loodvrije verf afgewerkt tot een prachtig eindresultaat. De schalen zijn geschikt om met een natte doek af te nemen.

Wie meer wil weten over deze importeur en over papierfabriek Earth Bound kan het reisverslag van onze coördinator Ans Sweep lezen op lankalamai.nl. Ze stond er met haar neus bovenop tijdens haar reis naar dat indrukwekkende land waar ze samen met winkelier Gerrie Meeuwesen behalve toeristische attracties ook verschillende fabriekjes bezocht en zelf kon constateren hoe Lanka Lamai het verschil betekent voor de mensen die voor hen werken. Alleen al  bij de papierfabriek zijn dat 130 (vooral vrouwelijke) medewerkers buiten de werkplaats! Maal een aantal kinderen waar de moeders voor moeten zorgen. Ja, de inkooppiet koopt graag in de Wereldwinkel!

wereld47 wereld47