Boek Gorp en Rovert van leengoed tot landgoed

ingevoerd op 18-11-2015

In het boek Gorp en Rovert, van leengoed tot landgoed hebben Frank en Jef van Gils geprobeerd de kracht van het beeld aan te wenden om ontwikkelingen duidelijk te maken. Historische foto’s, meer recente platen, en pennenvruchten van verschillende dichters verschaffen een extra dimensie. De verzorging van omslag tot de laatste in linnen gebonden bladzijde heeft er toe bijgedragen dat volgens sommigen dit boek is geworden tot een van de mooiste studies over Goirle en Hilvarenbeek.

In het boek is er ruime aandacht voor geologie, archeologie, economie, bezit- en pachtverhoudingen, landbouw, biologie, milieu en recreatie. Een bewoningsgeschiedenis laat alle bewoners en gebruikers van Gorp en Rovert door de eeuwen heen de revue passeren. Een index op persoonsnamen vergemakkelijkt het opzoeken en een uitvoerige, wetenschappelijke bronverwijzing en literatuurlijst maken dit boekwerk een prima vertrekpunt voor verder onderzoek.

Het boek is voor het bedrag van € 39,50 verkrijgbaar bij Grafisch buro Goirle en boekhandel Blz. Buitelaar, beide op de Hovel in Goirle.

Ook te bestellen in de webshop van GbG: U vindt die op: www.gbg.nl (http://www.gbg.nl)

boek2 boek2