V.O.A.B.

ingevoerd op 18-11-2015

VOAB 1 behaalt met 10 man gelijkspel in Made (1 – 1)

Met een geweldig afstandsschot maakte Niels van Antwerpen de gelijkmaker voor VOAB. Dat was na een uur spelen. Ludo Brock legde de bal voor de voeten van Niels die verwoestend uithaalde in de rechter bovenhoek. Keeper Tim Netten zag de bal voorbij flitsen maar stond aan de grond genageld. De 1 – 1 bleek ook de eindstand in een matig duel, waarin de weersomstandigheden beiden ploegen parten speelden. Spannend was het wel, met name in de slotfase waarin thuisploeg Madese Boys 1 met alle macht een overwinning najoeg. VOAB bleef met tien man met kunst en vliegwerk overeind. In de 19e minuut werd Stijn van Laarhoven met rood van het veld gestuurd. Dat noopte trainer William van Overbeek tot een andere speelwijze.

VOAB begon met Tim Hoes en Luuk Evers voor het eerst in de basis. Beiden speelden een prima wedstrijd op de verdedigingsflanken. Pieter van der Heijden en Mitchel van Zelst verdedigden in het centrum achterin. Vlak voor de rust konden zijn niet voorkomen, dat de Boys op een 1 – 0 voorsprong kwamen. Een ingooi vanaf links werd in de 16 doorgekopt en Jip van de Plas kon de bal binnenharken.
VOAB heeft in de eerste helft voornamelijk op de helft van de thuisploeg gespeeld.
In de 5e minuut schoot Casper van Beers uit een vrije trap net naast. Een schot van Thijs van de Lisdonk, na een voorzet van Michiel de Groot, ging in de 7e minuut naast. Een minuut later brak Björn de Bruijn uit na een foutje van Tim Hoes. De Bruijn ging alleen op keeper Dirk Peeters af maar die redde nog net.
In de 20e minuut maakte Michiel de Wit bijna de 0 – 1 na een goede voorzet van Maarten Immink. Twee minuten later werd een schot van Casper nog net tot hoekschop verwerkt. Meteen daarop kopte Pieter op doel maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt.
Pas in de 27e minuut viel het volgende wapenfeit van Björn de Bruijn te noteren. Hij schoot vanaf links voorlangs het doel, maar er stond geen speler van de Boys om binnen te tikken. Na een half uur spelen werd Michiel op rechts aangespeeld en hij slalomde door de defensie maar zijn eindschot werd tot de 6e hoekschop voor VOAB verwerkt. In de slotfase van de eerste helft zetten de Boys wat meer druk. Een voorzet van De Bruijn werd door Van der Plas hoog over geschoten. Maar dezelfde speler scoorde vlak voor de thee de beschreven 1 – 0.

Na de rust waren er in de 54e, 55e en 58e minuut drie kansen uit evenveel voorzetten van De Bruijn. Die werd door Dennis Marijnissen (2x) en Maikel Walravens gemist. Michiel schoot na een uur spelen op doel, maar zijn schot werd geblokt.

Toen kwam het moment van Niels van Antwerpen met zijn geweldig afstandsschot (1 – 1).

Dirk Peeters moest in de 74e minuut handelend optreden door een inzet van Marijnissen, opnieuw aangespeeld door De Bruijn, te verijdelen. Ludo Brock schoot in de 81e minuut nog op doel maar zijn schot werd ook geblokt. Invaller Wessel Verschuren van de Boys schoot in de 86e minuut de bal net via de paal buiten en dat was de laatste kans voor de thuisploeg. Zo trok VOAB met tien man het gelijkspel over de streep.

VOAB Voetbalquiz vrijdag 15 januari 2016

Op15 januari is het weer zover. Dan krijgt de VOAB – voetbalquiz zijn vervolg. Na het succes van vorig jaar kon het natuurlijk niet uitblijven. De meest leuke feitjes en weetjes zullen de revue passeren. Onder het genot van een hapje en een drankje met je vrienden de strijd aangaan aan de hand van prachtige fragmenten en beelden. Kaartje geel – rood, mysteryguest, “de foto” enz. Alles komt weer voorbij.

De eerste 20 vragen zullen allemaal gaan over het huidige eredivisieseizoen. In de halve finale hebben we een spannende drukknop – ronde en daarna weer de finale met de meest gekke vragen.

Van welke voetballer heeft PSV – er Gaston Pereiro een tatoeage op zijn arm? Bij welke club speelde Brooklyn Beckham, zoon van David, in de jeugdopleiding? Welke 3 buitenlanders scoorden het vaakst in de eredivisie? Wie kreeg de eerste rode kaart dit seizoen in de eredivisie? Welke tegenstander van VOAB 1 ligt hemelsbreed het verste weg?  Welke club in de Premier League heeft als bijnaam “The Hornets”? Dit soort irrelevante kennis wordt getoetst, uiteraard afgewisseld met eenvoudigere vragen. Voor ieder wat wils.

Er zijn weer prachtige prijzen te verdienen. Er wordt gespeeld in tweetallen. Inschrijfgeld is € 10, - per koppel. Geef je teamnaam en de spelers door bij activiteiten@voab.nl

Kom je kennis testen en probeer de titelverdedigers van vorig jaar te verslaan!

Wees er snel bij, met 40 teams zitten we echt aan het maximum. Uiteraard moet je binding met VOAB hebben om mee te mogen spelen.

Tot 15 januari, aanvang 19.30.

Pupillen D7 kampioen

Gisteren zijn de pupillen D7 kampioen geworden door uit met 0 – 5 te winnen van Zigo 0-5. De D7 staat met nog één wedstrijd te spelen 5 punten voor op de nummer 2 NOAD.

De D7 heeft, in navolging van de D1, tot nu toe alle wedstrijden gewonnen met een doelsaldo van 34 voor en 6 tegen.

D1 mazzelt met overwinning

Het vlaggenschip van VOAB D-pupillen liep afgelopen zaterdag lichte averij op in het treffen met Unitas ’30. VOAB D1 boekte weliswaar de tiende winstpartij op rij, maar dan met het nodige fortuin.  Al snel werd duidelijk dat ook de D1 kwetsbaar is als het onder druk komt te staan. Het mist dan de vaardigheid om het spel van achteruit op te bouwen. Door die veel te trage opbouw kwam de koploper onnodig in de problemen. De oplossing om alle ballen lukraak naar voren te schieten toonde weinig creativiteit en het mag een wonder heten dat de D1 uiteindelijk geen schipbreuk opliep. Het was een harde wedstrijd op de druilerige zaterdagmiddag en de scheids uit de KNVB gelederen moest met de nodige gele kaarten komen om de rust bewaren. De frustraties liepen hoog op bij de tegenstander omdat ze met de nodige pech zelf maar niet tot scoren konden komen.(Voor een uitgebreid verslag zie de website). Aanstaande zaterdag is de bekerwedstrijd tegen de sterke D1 van SV Valkenswaard.

Joran Beerens op de weg terug na zware blessure

Spits Joran Beerens raakte een jaar geleden zwaar geblesseerd. Hij is gelukkig weer bijna wedstrijdfit. Afgelopen dinsdag speelde hij mee met VOAB onder 23 tegen RKDSV.
Mogelijk kan hij zondag 29 november meedoen in de thuiswedstrijd tegen het Tilburgse LONGA.

Geslaagd debuut van Tim Hoes (20) en Luuk Evers (18) in VOAB 1

Luuk Evers is nog A-junior en moest zondag in Made aan de bak omdat Bart van Keulen in de warming up geblesseerd raakte. Luuk moest het bovendien opnemen tegen de snelheidsduivel Björn de Bruijn van de Madese Boys. Luuk hield zich goed staande. Ook Tim Hoes deed het prima bij zijn eerste basisplaats in VOAB 1. Omdat Koen de Rooij niet aanwezig was, speelden Pieter van der Heijden (21) en Mitchel van Zelst (20) centraal achterin. Zo had VOAB een verdediging die gemiddeld jonger was dan 20 jaar. Zij verdedigden met zijn vieren uitstekend en hielden met de anderen van het team met tien man stand en sleepten een gelijkspel in Made over de streep.
Een andere A-junior, Michiel de Wit (18), speelde voor de tweede keer in de basis en deed dat zeer verdienstelijk.

Sponsor van de week

Welkom bij Van Hest

In onze winkel aan de Tilburgseweg bieden wij u een breed en altijd vers assortiment. En dat is bepaald meer dan alleen: ‘goed vlees en fijne vleeswaren’. Bij Van Hest bent u ook aan het goede adres voor een ruime keuze in kwaliteitskaas, zelf gemaakte soepen, complete maaltijden, frisse en verrassende schepsalades en diverse ‘lekker en vlug klaar’ gerechten. Wij wensen u een smakelijk bezoek!

Drie sterren voor Keurslager van Hest

Keurslagerij Van Hest is de eerste slagerij in Nederland met drie sterren. De jury spreekt over een bijzondere zaak vanwege het hoogwaardige en veelzijdige assortiment én de presentatie. ’Dit is een prachtige, onderscheidende hedendaagse specialiteitenslagerij in een dorpse omgeving. Vriendelijke, attente en keurig verzorgde medewerkers (sters) met veel verstand van zaken zorgen voor een fijne werk- en koopsfeer. Van Hest heeft een breed, onderscheidend en kwalitatief hoogwaardig versassortiment’.

De gehaktballen van Paul Brands van Keurslagerij van Hest wonnen ook de titel de Lekkerste Bal Gehakt, omdat ze hoog scoren op alle fronten. De jury lette onder meer op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Van Hest, keurslager - Tilburgseweg 81 - 5051 AB Goirle - 013-5341389

VOAB VOAB
Joris Mathijsen, sponsor van VOAB, ging met de kampioenen op de foto Joris Mathijsen, sponsor van VOAB, ging met de kampioenen op de foto