“De klant moet tevreden en met een goed gevoel de deur uit gaan”

Van Iersel Lingerie bestaat 40 jaar

Dat is de doelstelling van Cathelijne van Iersel, de tweede generatie van Iersel in dit bedrijf. Net als voorheen haar vader en moeder streeft zij bovenstaande doelstelling al vele jaren na. Nu Van Iersel Lingerie 40 jaar bestaat, blikt Cathelijne van Iersel terug.

 

Haar ouders begonnen de lingeriezaak in 1975 op het Besterdplein in Tilburg. De oma van Cathelijne had op het Besterdplein een herenmodezaak. Toen zij jong weduwe werd, ging haar zoon in de zaak meehelpen. Daar werd hij steeds vaker geconfronteerd met de vraag naar onderkleding. Pa Van Iersel zag wel wat in deze branche. Regelmatig zei hij tegen zijn echtgenote: “Zodra er op het Besterdplein een pand vrij komt, dan koop ik het en begin ik een lingeriezaak.”

In 1975 werd daar de eerste zaak met de naam ‘Van Iersel Lingerie’ geopend. In 1987 kwam in Goirle, in het nieuwe winkelcentrum ‘De Hovel’, de volgende zaak. In die periode was er ook al een zaak in de Leharstraat in Tilburg. Deze werd niet lang daarna verplaatst naar het Wagnerplein. Een vierde vestiging kwam in de Willem II Straat.

 

Van kleins af aan was Cathelijne vaak in de zaak van haar ouders te vinden en in de vakanties was zij een trouwe hulp. Cathelijne heeft ook nooit hoeven nadenken over wat zij later wilde worden. “Voor mij stond vast dat ik in de zaak van mijn ouders kwam. Mijn schoolopleiding werd daar ook op afgestemd. Ik wilde echt een gespecialiseerde opleiding in de textielbranche volgen en ging naar de T.M.O. (Textiel Management Opleiding). Toen ik mijn diploma in 1991 haalde, kwam ik direct in de zaak.

 

In 2011 heb ik de zaken van mijn ouders overgenomen. Cathelijne kwam er wel achter dat het leiden van vier winkels, naast een gezin, een grote opgave was. Er kwam iets meer lucht toen in 2011 en 2014 de zaken aan het Wagnerplein en in de Willem II Straat werden gesloten. “Ik vond dat jammer”, legt Cathelijne uit, ‘want ik had al veel geld en energie in deze zaken gestoken. Het positieve was dat ik nu de winkel op het Besterdplein kon renoveren. Met nieuw interieur is het een mooie, heldere en overzichtelijke winkel geworden op het Besterdplein.

 

Op zaterdag 14 november, de dag dat Van Iersel Lingerie officieel 40 jaar oud is, ontvangen de klanten een hapje en een drankje. Ook kunnen zij dan profiteren van een mooie actie. “Sinds het internettijdperk is er wel wat veranderd. Klanten worden ook kritischer. Belangrijk is dat wij onze klanten eerlijk en goed adviseren. Daarom leg ik mijn hele ziel en zaligheid in onze zaak.

Wij feliciteren Van Iersel Lingerie en wensen hen op zaterdag 14 november 2015 een mooi jubileum.

 

JS

 

iersel lingerie iersel lingerie