Sint koopt het speelgoed in de Wereldwinkel!

ingevoerd op 11-11-2015

De inkooppiet kent zijn adressen: importeur Lanka Lamai haalt het mooiste speelgoed uit Sri Lanka en levert het dan aan fairtrade winkels zoals de onze! De fotopiet vond het wel jammer dat de puzzels van de motorrijder en de kikkers zo goed verpakt zaten, want met of zonder flits: het gesealde plastic blijft blinken!

Zoveel maakt dat plastic ook weer niet uit want ook de olifant van de xylofoon is moeilijk op de foto weer te geven. Sint heeft dus moeten beloven zelf maar eens in de Wereldwinkel te gaan kijken naar de leuke houten autootjes voor peuters, de grote puzzel met klimmende aapjes in een boom en natuurlijk naar de cijfer- en letterpuzzels van vlinders, koeien en stoere motorrijders. Er is natuurlijk gifvrije verf gebruikt en de werkomstandigheden en lonen in de ateliers zijn goed.

Lanka Lamai schrijft op de site: “Lanka Lamai staat voor Kinderhulp Sri Lanka. Door speelgoed te verkopen tegen een eerlijke prijs, zorgt Lanka Lamai ervoor dat kinderen uit de armste gebieden van het eiland naar school kunnen. Het speelgoed uit de Lanka Lamai-lijn is kleurrijk, milieubewust geproduceerd, educatief verantwoord en oersterk.” Dat zal Sint toch aanspreken!

Als hij dan toch in de Wereldwinkel is, kan Sint wat lettertabletten inkopen: de P staat voor Puur van Piet en de S voor sMakelijke melkchocolade (beetje ingewikkeld, maar die heerlijke Tony Chocolonely-chocolade komt uit België en daar is puur blauw en melk rood, maar wie weet is Sint dat al gewend vanuit Spanje…). Graag tot ziens onder de gele vlag van Tilburgseweg 74!

wereld46 wereld46