“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 07-10-2015

Linda Kafoe  – Café ‘t Huukske

“Ik heb een echte band met onze gasten”

 

Linda is het liefst de hele dag onder de mensen. Een echt gezelligheidsdier! En waar zit je dan beter dan in een kroeg? Samen met haar vader kocht ze Café ’t Huukske aan het Oranjeplein in Goirle. “Het is hier altijd heel gezellig!”

Linda had nog maar weinig horecaervaring toen haar vader voorstelde om een kroeg in Goirle te kopen. “Hij heeft vroeger een café en een lunchroom gehad. Daar liep ik als ukkie al rond, dus ik kende de horecawereld wel. Ik sta voornamelijk achter de bar en mijn vader regelt alles achter de schermen, zoals de administratie. Hij vroeg me of ik het leuk vond om samen een café te runnen en ik dacht ‘ach waarom niet?’. Toch vond ik het stiekem best eng. Het is een gewaagde stap.”

 

Stamgasten
Gelukkig voor Linda en haar familie pakte deze stap goed uit. “Veel mensen zeggen dat we leven in de brouwerij hebben gebracht.” Sinds kort is ook de zaal achterin het café klaar. “We hebben alles gelijkvloers gemaakt en een extra biljarttafel neergezet. We hebben hier verschillende biljart- en dartteams. Naast deze teams hebben we veel stamgasten die regelmatig bij ons zitten. Voor hen zijn we een soort tweede thuis. Het is hier altijd heel gezellig!” De rol van kastelein bevalt Linda goed: “Ik maak altijd een praatje met onze gasten. Met veel van hen heb ik een echte band. Ik vind de tijd nemen voor een gesprek heel belangrijk. We krijgen veel leuk publiek binnen. De meeste gasten zijn tussen de 30 en de 70 jaar. Met die groep heb je nooit trammelant.”

 

Even kijken
Het is flink aanpoten voor Linda en haar vader. “We hebben nog iemand anders in dienst die vaak meewerkt, daarnaast zijn mijn vader en ik er altijd. We zijn op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag open. Woensdag zijn we om de week open. Dat was wel even wennen hoor! Het is in het begin best stressvol geweest. Maar nu het achterste deel van ons café af is, is er echt een last van mijn schouders gevallen. Natuurlijk heb ik nu we een kroeg runnen minder vrije tijd. Toch probeer ik altijd tijd vrij te maken voor gezellige dingen met vriendinnen. Een dagje weg, lekker shoppen, dat soort dingen. Enne, als ik een dagje vrij ben, begint het toch vaak te kriebelen en ga ik even kijken hoe het in het café is,” geeft Linda lachend toe.

 

Linda Kafoe, Café ’t Huukske, Oranjeplein 32 Goirle.

 

De Kennismaker

 

 

 

Linda Kafoe Linda Kafoe