Speciale actie van kringloopbedrijf La Poubelle voor vluchtelingen

ingevoerd op 02-10-2015

Op zaterdag 3 oktober tijdens de Nationale Kringloopdag gaan medewerkers van de fietswerkplaats van La Poubelle de hele dag fietsen maken voor vluchtelingen. De nood is hoog, meer dan genoeg reden dus voor La Poubelle om hier met een speciale actie aandacht aan te besteden.

 

Nationale Kringloopdag

Aanstaande zaterdag wordt alweer voor de 7e keer de Nationale Kringloopdag georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Landelijk wordt dan aandacht gevraagd voor de kringloopwinkels. Natuurlijk weten steeds meer mensen La Poubelle te vinden en te waarderen. Maar veel mensen zien niet dat bij La Poubelle maandelijks ruim 240 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken waarvan een groot deel met de juiste begeleiding uiteindelijk doorstroomt naar een ‘gewone’ werkgever.

 

Kringloop steeds populairder

Van de 120 miljoen kg aan goederen die per jaar worden opgehaald door de winkels aangesloten bij de BKN, wordt 82% opnieuw verkocht of hergebruikt. Dit komt dus niet op de afvalberg en scheelt 95 miljoen kg CO² uitstoot. Dit staat gelijk aan het verwarmen van bijna 40.000 huizen een jaar lang. Dagelijks krijgen de winkels in Tilburg en Goirle bezoek van ruim 1.000 mensen en zij zorgen ervoor dat al die gebrachte spullen een nieuw leven krijgen. Nieuwe loot aan de stam van La Poubelle is atelier Verhip! in Tilburg waar in samenwerking met kunstenaar Lot van Os van oude spullen bijzondere nieuwe producten gemaakt worden.

 

Het programma

Tijdens de Nationale Kringloopdag kunt u een kijkje achter de schermen nemen in de winkels in Tilburg  en Goirle. In Tilburg kunt u zien hoe er op de diverse afdelingen gewerkt wordt. Er zijn rondleidingen, een retro-fotostudio, demonstraties DIY en looporkest FunFare (bekend van de Efteling en HapStap) zorgt voor een vrolijke noot.

 

Fietsen voor vluchtelingen

La Poubelle wordt op dit moment overspoeld met verzoeken om fietsen voor vluchtelingen. In samenspraak met diverse organisaties hebben we afgesproken om tijdens de open dag zoveel mogelijk fietsen te maken voor vluchtelingen. We verwachten tientallen exemplaren aan het einde van de dag gereed te hebben. Extra hulp kunnen we altijd gebruiken, dus handige mensen die een halve of hele dag hun steentje willen bijdragen kunnen zich melden bij La Poubelle (013 54 39 222).

 

Tot slot

La Poubelle brengt alles bij elkaar: duurzame afvalverwerking, armoedebestrijding, werkverschaffing voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hippe recycling. En we willen dat steeds meer mensen dat inzien. Daarom heten we u van harte welkom op de open dag op 3 oktober.  

poubelle poubelle