Goirle presenteert pakt groots uit

Levendig tweedaags evenement met veel proeverijen

door Jan Loonen

 

Het komend weekend bruist het in het Goirlese centrum. Voor de derde keer wordt ‘Goirle presenteert’ georganiseerd. Nieuw is dat er voor het eerst verenigingen en instellingen meedoen. Het is een tweedaags evenement met verschillende programmaonderdelen vol levendigheid. In totaal zijn er 60 participanten waaronder 20 verenigingen en instellingen. Centrummanager Wim Aussems zegt: “je hebt twee dagen nodig om alles te beleven. Het wordt een vrolijk programma met een knipoog. De Goirlenaar moet zich even toerist in het eigen centrum voelen. Zo kun je winkels bezoeken waar je doorgaans niet komt. We willen de mensen aangenaam verrassen. Ik verwacht dat er weer zo’n 5000 bezoekers op afkomen. We hebben het verenigingsleven aangeboden om zich te presenteren tijdens het programma in het weekend. Daaraan zijn voor de verenigingen en instellingen geen kosten verbonden. Wij stellen kramen ter beschikking. De modeshow is zondag weer op het Kloosterplein. De bekende Alex Risch traint in een workshop van Pour Vous de beginnende mannequins. Er is veel te doen voor kinderen en voor iedereen zijn er diverse proeverijen. Die laatsten vinden plaats in de eigen zaak. Verder zijn er ook modusshowtjes in de kledingwinkels.”

 

V.I.D.-brunch

Bijzonder is ook de brunch voor dieren in dierenspeciaalzaak Discus van Gils. Op de koopzondag (dierendag) begint Discus van Gils met een ‘V.I.D. brunch’, waarvoor 50 V.I.D’s  (Very Importend Dogs) aangemeld kunnen worden om aanwezig te zijn bij een unieke hondenbrunch. Zij gaan de gasten op een ludieke wijze verrassen met een uitgebreide brunch, waarbij een amuse en een soepje niet zullen ontbreken. Er komen ook een Waffetaria en een reuzenkrabpaal van 2,40 m hoog. Aanmelden voor de brunch kan via Facebook, per email (discusvangils@discus.nl) en met inschrijfformulier de in de winkel. (Elders in deze krant vindt u het volledige programma van Discus van Gils)

Wim Aussems: “zoals gezegd zijn er veel proeverijen in de diverse zaken. Zo kunt u bij keurslager van Hest de beste balgehakt van Nederland proeven. Paul Brands heeft recent de eerste prijs gewonnen. Bijzonder vind ik ook dat de kanjers van Brownies en Downies op de Hovel op heerlijke huisgemaakte brownies trakteren.

Mimi kooktafelcultuur en geschenken gaat een zintuigenverwenweekend in Italiaanse sferen presenteren. Nog veel meer lekkere dingen, zoals: Kaasje - wijntje - en veel meer, La Trappe Bokbier, lekker vers gebakken koeken en De Nieuwe Heinekenbok en Walhoeve-kroket. De ondernemers zullen hun beste beentje voorzetten. Zij zijn in de gelegenheid om het eigen bedrijf voor het voetlicht te brengen. En niet te vergeten op zaterdag trakteert Gall en Gall Lemoncheesecake.”

 

Veel voor kinderen

“Kinderen kunnen bij Govert van Nunen meedoen met het maken van lekkere chocolaatjes en andere zoetigheden. Bij boekhandel Blz Buitelaar komt schrijfster Elisabeth Smulders voorlezen voor kinderen.

In de Foamtastische Huiskamer kunnen de kinderen terecht voor Glittertattoos en schminken en kennismakingslesjes bij de tekendocente. Op het Kloosterplein zal er een kinderhoekje zijn waar ook kan worden geschminkt en zullen er weer ballonnen geknoopt worden.

Zaterdag is het podium op het plein vooral voor circus en acrobatiek. Zondag gaat Factorium de show stelen.”

 

Modeshow

“De modeshow op het plein willen we zo professioneel mogelijk brengen, vandaar ook de inbreng van Alex Riche. Negen ondernemingen zullen er een verrassende show van maken. Er is een catwalk van 10 meter voor het podium. Mille Fleurs zal de bloemen op de catwalk en het podium verzorgen.

Er is voor elk wat wils, wat denk je bijvoorbeeld van een potje jeu de boules in De Tuin aan de Tilburgseweg. De weersverwachting is erg gunstig komend weekend zodat het zeer gezellig zal worden met volle terrasjes.

Ik ben erg verheugd over het feit er zoveel verenigingen en instellingen meedoen. Dat geeft meerwaarde aan het tweedaags evenement.”

Zie het uitgebreide totaalprogramma in deze krant.

 

 

goirle presenteert1 goirle presenteert1
goirle presenteert2 goirle presenteert2