Lekkerste Bal Gehakt van Nederland 2015 gewonnen door Keurslagerij van Hest

ingevoerd op 01-10-2015

Keurslagerij van Hest uit Goirle maakt de Lekkerste Bal Gehakt van 2015. Hij won de

eerste prijs in deze vakwedstrijd voor slagers. Juryvoorzitter en culinair journalist Felix

Wilbrink van de Telegraaf riep Paul Brands van Keurslagerij van Hest uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking in de Jaarbeurs Utrecht.

 

De gehaktballen van Paul Brands van Keurslagerij van Hest winnen de titel de Lekkerste

Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette o.a. op uiterlijk, geur

en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde

uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het

winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

 

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt

De jury, bestaande uit Felix Wilbrink culinair journalist bij de Telegraaf en tevens de juryvoorzitter, slager en winnaar van 2014 Marco van Strien en SVO-docent Ruud van Gils, zegt over de

Lekkerste Bal Gehakt: “Een lekkere bal gehakt moet karakter hebben. Het moet een mooi gevormde bal zijn met een pure, eerlijke vleessmaak zonder fratsen. Deze topper heeft inderdaad een natuurlijke vleesgeur én smaak die hoort bij een authentieke gehaktbal. Een heerlijke smaak en mooi rul, een klassieker dus!”

Paul Brands deed al eerder mee met de vakwedstrijd en zat al 2 keer eerder bij de laatste 10 finalisten. Een trotse Paul zei enthousiast: ”Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! Dit succesproduct is bij klanten ook erg populair. Het winnen van de Lekkerste Bal Gehakt 2015 is echt een eer en een bevestiging dat we nog steeds goed bezig zijn en kwaliteit hoog in ons vaandel hebben staan.” Het recept van deze gehaktbal bestaat al 69 jaar in onze slagerij, waarvan Jan van Hest de grondlegger is. De komende tijd zullen er ook diverse acties door Keurslagerij van Hest worden uitgeschreven, en met de eerste actie (zie voorpagina van deze uitgave en/ of Facebook) kan men een jaar lang gratis gehaktballen winnen.

Op de authentieke smaak hebben we ook enkele varianten zoals: de Italiaanse bal, Indische bal en geheel allergenen vrije Lakenvelder-gehaktbal. De Lakenvelder-gehaktbal wordt in samenwerking gemaakt met de Fam. Huijbreghts van ’t Zandeind in Riel. Deze Lakenvelders lopen op weidegrond bij De Hoevens in Alphen.

 

De prijsuitreiking vond plaats op woensdag 23 september in de Jaarbeurs Utrecht tijdens

de vakbeurs Slavakto. Alle overige finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury. De overige 9 finalisten in de Lekkerste Bal Gehakt 2015 in willekeurige volgorde:

 

Keurslagerij Ron de Kwant, Hank

Slager traiteur Twan Beerens, Best

Keurslagerij Willy Beerens, Liempde

Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel

Gildeslager van Laar, Bergambacht

Keurslager Kluijtmans, St. Oedenrode

Keurslager Koen van Vugt, Drunen

Keurslagerij Rien Baas, Leerdam

Slagerij Bood, Heemstede

foto voorgevel foto voorgevel
foto 2 foto 2
foto toonbank foto toonbank
IMG_5420 IMG_5420