Kapelconcert met Lisa Jacobs

ingevoerd op 01-10-2015

Op zondag 4 oktober zal violiste Lisa Jacobs met ‘the string soloists’ de 4-jaargetijden van Vivaldi uitvoeren als opening van het nieuwe seizoen Kapelconcerten in Goirle.

Al op zeventienjarige leeftijd maakte violiste Lisa Jacobs haar succesvolle debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Riccardo Chailly. Ze speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld, zowel in kamermuziekverband op festivals als soliste met vele orkesten en gerenommeerde dirigenten. Lisa won verscheidene eerste prijzen op (inter)nationale concoursen (o.a. Iordens Viooldagen, Prinses Christina Concours) en in 2005 won ze in Litouwen het 2e Internationale Jascha Heifetz concours, waar zij tevens voor haar vertolking van het vioolconcert van Felix Mendelssohn de publieksprijs in de wacht sleepte. Voorzitter van de jury was Gidon Kremer.

 

‘The String Soloists’ is een internationaal strijkersensemble met topmusici vanuit heel Europa. Alle leden hebben afzonderlijk hun sporen ruimschoots verdiend tijdens prestigieuze concoursen en spelen op de grote concertpodia wereldwijd.

 

Het concert begint om 12 uur en een half uur voor aanvang gaat de kapel van CC Jan van Besouw open voor publiek.

kapelconcert kapelconcert