G.S.B.W. Nieuws

ingevoerd op 01-10-2015

GSBW blijft ook in de 4e wedstrijd ongeslagen

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Were Di op het programma. Were Di stond op de 5e plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden met 9 doelpunten voor en 6 tegen.

De volgende 11 begonnen in de basis bij GSBW: Dave van Berkel, Willem Vissers, Dave Tierie, Rick Kuijpers, Wesley van Gestel, Bradley Luijten, Sander Schell, Luuk Becker, Niek Nihot, Koen Meijboom en Jasper van Nunen. Op de bank zaten: Murat Solmaz, Michael Tschmarke, Dion van loon, Tommie Moors, Rick van Amersfoort, Bob Peeters en Edwin van Cranenbroek. Dave Welten moest noodgedwongen met een ernstige schouder blessure, opgelopen in de vorige wedstrijd, vanaf de zijkant toekijken.

1e helft:

De wedstrijd was nog maar net 3 minuten oud of GSBW keek al tegen een 1-0 achterstand aan. Na onnodig balverlies op het middenveld bij GSBW werd Joost Vermeer de diepte ingestuurd. Met een prima boogbal, vanaf ongeveer 25m, liet hij de iets voor zijn doel staande Dave kansloos.

De bedoelingen van Were Di waren al snel duidelijk. Zij lieten GSBW komen en loerde op de counter. Daarbij gebruikte zij veelvuldig de lange bal om de proberen hun 2 spitsen in stelling te brengen. In de 17e minuut viel de 1e goede kans voor GSBW te noteren. Sander had op rechts een prima actie in huis en speelde daarmee zijn tegenstander uit. Vanaf ongeveer 15m haalde hij met links uit richting de verre hoek. Met moeite kon de keeper van Were Di de bal tot corner tikken.

In de 29e minuut was er wederom een kans voor Were Di vanuit een lange bal. Arlain van de Ven kopte maar net naast waarbij Dave en Wesley elkaar in de weg liepen.

GSBW was steeds meer in balbezit en was duidelijk de beter voetballende ploeg.

Toch werd Were Di in de 40e minuut weer gevaarlijk vanuit een counter. Joost Vermeer kreeg vanaf rechts een vrije schietkans. Zijn inzet, richting de 2e paal, kon maar net door Dave tot corner worden getikt. In de 42e minuut kwam GSBW bijna op 1-1. Vanuit een voorzet vanaf links door Jasper kon Luuk met een sliding de keeper van dichtbij bijna passeren. Helaas voor GSBW kon hij met een uiterste krachtsinspanning de bal nog tot corner tikken.

Onder de rust gaf trainer Dennis de Bruijn aan dat GSBW duidelijk de beter voetballende ploeg was alleen de beloning was er nog niet. Als men zo doorging zou dit wel goed komen.

2e helft:

Er werd ongewijzigd aan de 2e helft begonnen. In de 56e minuut moest GSBW noodgedwongen de 1e wissel toepassen. Niek moest met een bovenbeen blessure worden vervangen door Murat. 2 minuten later was er weer een prima aanval van GSBW. Via een pass op maat bereikte Bradley Sander, die op tijd breed legde op Koen. Helaas werd de inzet van Koen geblokt door een verdediger van Were Di. De rebound was weer voor Sander maar ging hoog over. In de 74e minuut kopte Koen via de vingertoppen van de Were Di doelman net over. In de 75e minuut werd verdediger Willem vervangen door aanvaller Bob. GSBW ging nog meer druk zetten om te proberen de oh zo verdiende gelijkmaker te maken.

In de 85e minuut viel deze dan ook. Vanuit een voorzet vanaf rechts door Dave T. kopte Luuk prima de 1-1 binnen. GSBW bleef alles op de aanval gooien maar helaas won het VOETBAL het vandaag niet. GSBW blijft ook na vandaag nog steeds ongeslagen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma.

 

Gezocht: Vrijwilligers Henk Elands Schoolminipuptoernooi

Op woensdagmiddag 7 oktober staat het jaarlijkse schoolminipuptoernooi voor de groepen 1 t/m 4 op het programma. Dit toernooitje, naar een idee van ons, veel te jong overleden, erelid Henk Elands is uitermate populair. Vorig seizoen deden er maar liefst  66 teams aan mee. We kunnen dus wel extra vrijwilligers gebruiken om het toernooitje weer gladjes te laten verlopen.

Heeft U  interesse om uw steentje bij te dragen aan een gezellige middag voor deze jonge kinderen!!  Schroom dan niet en neem contact op met Maria Elands 013-8898 8392of stuur een mailtje naar schoolvoetbal@gsbw.nl (mailto:schoolvoetbal@gsbw.nl). We zoeken naast scheidsrechters ook een fotograaf voor het maken van een sfeervolle reportage van deze middag.

 

Verklaring Omtrent gedrag

De jeugdcommissie en het bestuur van GSBW gaan m.i.v. dit seizoen aan alle leiders / trainers van GSBW een Verklaring Omtrent Gedrag vragen. Sinds korte tijd is deze verklaring voor verenigingen gratis verkrijgbaar. Zowel bestuur als jeugdcommissie juichen dit initiatief toe.

Het is voor elke vereniging een nachtmerrie wanneer deze geconfronteerd wordt met ongewenst gedrag, zoals bijv. seksuele intimidatie. Om de kans op dergelijke problemen in de toekomst zo klein mogelijk te maken, wil de club dus overgaan tot het vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag voor elke leider en trainer. Op onze website vindt u al de gedragsregels m.b.t. het voorkomen van seksuele intimidatie.

 

Nieuwe activiteit Levend ganzenbord voetbalspel

Op vrijdag 9 oktober aanvang 19.00 u

Inschrijven 18.30 u

Gezellig spel in groepsverband .

Dit mag je niet missen!!!

 

Zin in voetbal?

Dan bent U bij GSBW aan het goede adres. Voetbal is de mooiste sport die er is en bij GSBW vindt U alle ingrediënten om daar met volle teugen van te kunnen genieten. De vereniging hanteert het POP-principe, Plezier, Ontwikkeling en Prestatie en dan ook precies in die volgorde.

Vanaf 4 jaar kan men al bij GSBW terecht. Tweewekelijks op zaterdag morgen wordt voor de 4- en 5-jarigen een zogeheten kabouteruurtje gehouden. Op speelse wijze wordt aan deze jonge kinderen de eerste beginselen van het voetballen bij gebracht. Voor meer informatie over het kaboutervoetbal kunt U terecht bij Ingrid van Loon (013-534 02 74). Email: ingridvloon@home.nl (mailto:ingridvloon@home.nl).

Voor de wat oudere jeugd, zowel jongens als meisjes, wordt er elke zaterdag een competitiewedstrijd afgewerkt. Alle jeugdteams worden begeleid door bekwame jeugdleiders en – trainers. Onze jeugdcoördinatoren Leendert(technische), Willem (algemene) , de leeftijdcoördinatoren en de jeugdcommissie zorgen voor de juiste technische en tactische aansturingen binnen de jeugdafdeling.

Sinds enkele jaren beschikt de vereniging ook over een G-afdeling.  We zijn begonnen met 1 jeugdteam en ondertussen nemen nu al 3 teams aan de competitie deel.. Teams waarin kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap toch lekker kunnen ballen.

Naast het voetbal organiseert de vereniging allerlei nevenactiviteiten die er voor zorgen dat er een gezellige sfeer binnen de vereniging ontstaat. Zo gaan we met de jeugd op kamp, hebben we elk jaar een speciale zaterdag met ouder-kind-voetbal en een BBQ. Verder streeft de activiteitencommissie er naar om regelmatig  een leuke activiteit op vrijdagavond te organiseren. Deelname is natuurlijk geheel vrijblijvend.

De vereniging is ook enorm trots op het grote internationale jeugdtoernooi dat al bijna 20 jaar georganiseerd wordt: de GSBW Eastercup. Een toernooi voor B, C en D-junioren met Pasen, waarin 80 tot 90% van de teams uit het buitenland komt.

Ook organiseert de vereniging al ruim 30 jaar het Henk Elands schoolminipuptoernooi voor de groepen1 t/m 4 van de Goirlese basisscholen.

Heeft U interesse of wilt U meer weten over de vereniging neemt dan een kijkje op onze website: www.gsbw.nl (http://www.gsbw.nl). U kunt daar dan ook de juiste personen voor uw evt. vragen vinden, mocht U die niet kunnen vinden, dan kunt u altijd met uw vragen bij onze voorzitter Harrie de Wit (013-5346977) terecht.

 

gsbw gsbw
Ganzenbord Ganzenbord