"Het ging thuis vaak over schoenen”

De Jong Modeschoenen bestaat 35 jaar!

Door Maartje Bertens

 

Als jongetje van vijf jaar oud mocht hij het lintje doorknippen tijdens de opening van de schoenenwinkel van zijn ouders Jac en Tiny de Jong. Dat is dit weekend 35 jaar geleden. Tijd voor een feestje!

 

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 september viert De Jong Modeschoenen groot feest. “Elke klant krijgt een leuke attentie en bij elke aankoop van kinderschoenen krijgt de jongedame of jongeheer in kwestie een gratis ijsje (mede mogelijk gemaakt door cafetaria Tra). Daarnaast staat er een groot Rad van Fortuin. Elke klant die het jubileumgetal 35 draait, krijgt zijn of haar schoenen gratis! Daarnaast zijn er diverse leuke kortingen te winnen met een draai aan het rad,” vertelt Maarten enthousiast. Het is inmiddels 10 jaar geleden dat hij de zaak van zijn ouders overnam. “Ik ben erin gerold. De passie voor het vak is ontstaan toen ik tijdens een markt in Goirle achter het kraampje van mijn ouders mocht gaan staan. ‘Al wat je verkoopt is voor jou jongen,’ zei mijn vader. Het liep als een trein! Kletsen met klanten, adviseren, de verkoop, ik vond het zo ontzettend leuk.”


Internet als mooie aanvulling

In huize de Jong ging het vrijwel altijd over schoenen. “Je groeit er mee op. Ik vond het altijd erg leuk om te horen wat mijn ouders meegemaakt hadden. Mijn vader adviseert me zo nu en dan nog steeds en dat vind ik erg prettig. “We staan bekend om onze deskundigheid en service. Dat is altijd zo gebleven. Wel is de winkel gemoderniseerd in de afgelopen jaren. We hebben een frisse collectie met moderne merken als New Balance, Red Rag en Blackstone. Daarnaast hebben we sinds enige tijd een webshop (www.dejongmodeschoenenen.nl). Op die manier blijven we bij de tijd. Ik zie internet dan ook niet als concurrentie, maar juist als een mooie aanvulling op wat we al deden. Het geeft de klant de mogelijkheid om op onze website te oriënteren en vervolgens in onze winkel te passen of direct online te bestellen. Omdat wij met grote, prijs vaste merken werken, ben je bij ons in de winkel dezelfde prijs kwijt als bij een ander online. Voordeel van kopen in onze winkel is dat je deskundig advies krijgt en we je zeer goed kunnen helpen. Zo meten we kindervoetjes vakkundig op, hebben we een mooie tassencollectie en verzorgen we ook reparaties van schoenen en lederwaren.”


Échte familiezaak

Daar waar veel schoenenzaken ten onder gingen is De Jong Modeschoenen een sterke uitzondering. “Dat komt omdat wij een échte familiezaak zijn. We werken met passie! Ik ben enorm blij met mijn personeel. Riette en Marion werken beide al dertien jaar bij ons en ook Cindy heeft ruime ervaring in het schoenenvak.”


Kijken naar de toekomst
Onze schoenenzaak biedt een uitgebreide collectie voor alle leeftijden. Het samenstellen van zo’n collectie kost ongeveer drie maanden. In die tijd kijken, luisteren en praten we veel met onze leveranciers. We kijken niet alleen naar ons verleden, maar durven als zaak ook stappen te zetten. We zijn qua sfeer en collectie echt moderner geworden. Dat willen we kracht bij zetten met een nieuw en fris uiterlijk. De verbouwing die daarvoor nodig is hopen we volgend voorjaar te realiseren.” Kortom: De Jong Modeschoenen heeft zin in de toekomst! En natuurlijk in hun jubileum. Komt u ook langs vrijdag 25 of zaterdag 26 september?  

 

De Jong Modeschoenen De Jong Modeschoenen