Ontmoet & Doet bij ’t Trendje

ingevoerd op 23-09-2015

Aan de Hoogstraat 60 in Goirle is hobby- en handwerkwinkel ’t Trendje gevestigd. Onlangs werd de ruimte achter de winkel volledig omgetoverd tot een prachtige sociale ontmoetingsplaats. Hennie de Bruijn, eigenaresse van ‘t Trendje signaleerde de behoefte van mensen om samen creatief te zijn, het delen van materialen en kennis, het wisselen van tips en trucs. Hennie begreep dat de mensen in een wereld vol online contacten het echte buurten kunnen missen. Het gevoel van samen zijn, want samen kan het handwerken zoveel leuker zijn. Belangeloos en zonder kosten wil Hennie deze mensen een ruimte bieden en besloot het project Ontmoet & Doet op te zetten.

Ontmoet & Doet is voor iedereen toegankelijk, iedereen is welkom!  Van jong tot oud, oma, opa, moeder, buurvrouw juist de diversiteit maakt het zo leuk om elkaar te leren kennen en samen te komen. Op deze manier ontstaat er een laagdrempelige activiteit voor wie – om welke reden ook - niet zo vaak de deur uit komt. Of voor wie het handwerken graag onder de knie wil krijgen. Met de Ontmoet & Doet Dagen wil Hennie het ‘ffkes buurten’ weer centraal laten staan en ook de jeugd laten zien hoe leuk handwerken kan zijn.

 

Handig om te weten:

Op de dinsdagen is er Breicafé van 14.00 tot 16.00 uur onder leiding van Leonoor die u met allerlei tips de nodige ondersteuning en hulp kan geven.

Op de woensdagen en de vrijdagen tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u vrijblijvend komen haken, breien en naaien.

Elke vrijdagmiddag zal José Koster aanwezig zijn met haar “kleren-momentje”. U kunt hier terecht met herstel en verstelwerkzaamheden, u kent het wel die klusjes die altijd blijven liggen.

Tevens geeft José ook naailes aan volwassenen en kinderen en staat ze u graag bij wanneer u iets moois aan het maken bent en vastloopt.

Tijdens de Ontmoet & Doet dagen zal er ook een soort ruilbibliotheek opengesteld zijn met handwerk boeken en tijdschriften waaronder Knip-Burda-Anna- Ariadne’s .

Zoekt u nog exemplaren of net dat ene haak of breipatroontje? Komt u gerust eens op uw gemak snuffelen. Met enige regelmaat zullen er vanuit de winkel van Hennie, ‘t Trendje - geheel gratis - materialen worden gesponsord, zodat iedereen kan (leren) werken met de diverse materialen.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan deze sociale ontmoetingsplaats? Dat kan! Zo kunt u materialen die u wellicht niet meer gebruikt inleveren bij de winkel, zoals bolletjes wol, haakboeken, breinaalden en naaimachines. Met uw restanten kunt u de deelnemers van Ontmoet & Doet een groot plezier doen. Heeft u geen materialen, maar wilt u toch een bijdrage leveren? Eventuele donaties zullen volledig ten goede komen aan de inkoop van materialen voor Ontmoet & Doet.

 

Open Dag!

Op 26 september 2015 kunt u terecht bij Ontmoet & Doet aan de Hoogstraat 60 te Goirle.

Om 11.00 uur zullen de deuren openen en zullen zowel Hennie, Leonoor en José u welkom heten en uitleg kunnen geven omtrent de mogelijkheden van Ontmoet & Doet.

Een ‘bakske koffie’ staat voor u klaar. Komt u ook een kijkje nemen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hennie de Bruijn (013 5341020) of via info@trendje.nl (mailto:info@trendje.nl)

U kunt ontmoet & doet Goirle ook vinden op Social Media. Zo kunt u zelf oproepjes plaatsen, materialen aanbieden en belangrijker nog; in contact komen met andere liefhebbers van de Ontmoet & Doet dagen.

https://www.facebook.com/groups/ontmoetendoetgoirle/ (http://www.facebook.com/groups/ontmoetendoetgoirle/)

Ontmoet & Doet goirle Ontmoet & Doet goirle