“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 16-09-2015

Pascal Graafmans   – Culinair met passie 

Ik koop en kook met mijn hart!

 

In de vitrinekast in zijn woonkamer staan enkel kookboeken, in zijn achtertuin staat een aanbouw voor al zijn kookspullen en na zijn werkdag als kok staat hij vaak ook thuis nog in de keuken. Je kunt dus wel stellen dat Pascal Graafmans zijn bedrijfsnaam (Culinair met Passie) eer aan doet!

 

“In 2011 ben ik met mijn eigen bedrijf gestart. Toen ik me inschreef bij de KvK ging het snel: via vrienden mocht ik een receptie verzorgen bij een sportschool in Boxtel. Ik maakte meer dan 1000 hapjes!” De passie voor koken zat er bij Pascal al vroeg in en toen hij een managementopleiding Civiele Diensten volgde, was het dan ook niet gek dat hij juist het onderdeel koken het allerleukst vond. “Je bent met ingrediënten bezig, mag nieuwe recepten bedenken en doet heel veel op gevoel. Ik koop en kook met mijn hart. Wanneer ik naar de groothandel ga om inkopen te doen, neem ik eerder te veel dan te weinig mee,” zegt hij lachend.

 

Mooi en uitdagend werk

“Jaren geleden ben ik als leerling bij De Postelse Hoeve gestart en daarna als souschef bij De Korenbeurs aan de slag gegaan. De rest van mijn loopbaan is heel divers en veelzijdig, maar heeft altijd een link met koken en de horeca gehad. Zo heb ik als chefkok gewerkt bij de Baljuw (nu ’t Landgoed) en het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch, bij Wijko in de buitendienst, bij Deli XL in de buitendienst en bij Horecagroothandel Hanos. Dat is voor mij het mooiste bedrijf voor de horeca. Momenteel werk ik parttime bij SMO (Stichting Maatschappelijke opvang) en kook ik met cliënten.  Dit zijn daklozen, verslaafden of ex-gedetineerden. Het is heel mooi en uitdagend werk. En naast dit werk, ben ik natuurlijk veel bezig met mijn eigen bedrijf: Culinair met Passie.”


Uit eten in je huiskamer

Passie, enthousiasme en persoonlijk contact zijn volgens Pascal de ingrediënten die zijn bedrijf tot een succes maken. Hij verzorgt catering, werkt als freelancer bij restaurants, geeft workshops en is kok aan huis. “Dat is fantastisch! Mensen kunnen uit eten in hun eigen huiskamer. Mijn specialiteit is een ‘Walking Dinner’. Daarin kun je al je kookkunsten kwijt. Ik kook ook met regelmaat voor mensen die ziek zijn. Ze gaan graag uit eten, maar kunnen of willen niet (meer) naar een restaurant.” Pascal praat vol passie over zijn vak en draagt zijn enthousiasme en kennis ook graag over op anderen. Dat doet hij in de vorm van workshops. “Ik geef kookworkshops bij biologische boerderij ’t Schop en ik geef ook smaakles op scholen. Kinderen maken kennis met diverse smaken en ik laat ze ook ervaren hoe de kleur van je eten de smaak kan beïnvloeden.” Benieuwd? Kijk op de website van Culinair met Passie!

 

Pascal Graafmans - Culinair met Passie  

M: 06-43715240 E: info@culinairmetpassie.nl (mailto:info@culinairmetpassie.nl)W:  www.culinairmetpassie.nl (http://www.culinairmetpassie.nl)

 

De Kennismaker
 

kennismaker38 kennismaker38