Uitvinder Leo van Boxtel demonstreert de trekhaakbeveiliger

ingevoerd op 16-09-2015

‘Technische innovaties, advies en assistentie’ staat te lezen op het visitekaartje van Leo van Boxtel. Dit verraadt dat Leo een niet alledaags bedrijf heeft. Leo, geboren in Goirle en sinds tien jaar woonachtig in Riel, heeft een rijk werkverleden: van metaalbewerker bij de Nederlandse Spoorwegen, bestuurslid Kringloopbedrijf BV, medewerker Biologisch Bouw Collectief tot en met ‘vangmiddelenbedenker’ voor natuurorganisaties. De rode draad in zijn carrière is het ontwikkelen van hulpmiddelen die het werk makkelijker maken. Door zijn ervaring in de verschillende bedrijfstakken heeft Leo een helicopterview ontwikkeld waarmee  hij technieken uit de verschillende sectoren aan elkaar koppelt. Zijn laatste uitvinding een soliede trekhaakbeveiliger

 

Uitvinder
Inmiddels heeft Leo al diverse octrooien op zijn naam staan en worden zijn ideeën breed opgepakt. Diverse handige hulpmiddelen zijn in productie genomen en op de markt gebracht. “Vooral in de bouwsector is nog veel te verbeteren.” Aldus Leo “Veel werk wordt op een bepaalde manier gedaan en er wordt niet nagedacht of het efficiënter zou kunnen. Daar ligt mijn kracht. Ik bedenk oplossingen voor problemen die voorheen niet bestonden.” Een aantal bestsellers van Leo zijn o.a. de snelsteller: voor het stellen van metselprofielen. De bull-lock: een metalen trekhaakbeveiliging ter voorkoming van ongewenst openen van achterdeur of klep van bestelwagens. En de kantelbare gereedschapskruiwagen: waarmee tillen of leeghalen van de gereedschap-kruiwagen niet meer nodig is bij overhevelen in de bestelwagen. Maar ook de afvalzakkenpakker, een ergonomische steekwagen, een transportsysteem voor fietsen en een multifunctionele rugzak (rugzak, stoel, bed en tent in één) zijn van Leo’s hand. Of het nu gaat over het bedenken van nieuwe hulpmiddelen of werken in de bouwsector, Leo denkt in oplossingen. “Maar” zegt de geboren Goirlenaar “het moet wel praktisch en uitvoerbaar zijn.”

Van Boxtel ID is lid van VLOK de branchevereniging voor klusbedrijven, erkend door Vereniging Eigen Huis en erkend lid van NOVU (Nederlandse Orde van Uitvinders). Contact opnemen met Van Boxtel ID kan via e-mail: vanboxtelid@home.nl (mailto:vanboxtelid@home.nl)

Leo van Boxtel demonstreert de trekhaakbeveiliger Leo van Boxtel demonstreert de trekhaakbeveiliger