V.O.A.B.

ingevoerd op 26-08-2015

Magere 1 – 0 zege VOAB 1 in eerste bekerduel tegen Hapert 1

VOAB was overwegend sterker tegen Hapert, dat in het vorig seizoen promoveerde naar de derde klasse. VOAB kon het krachtsverschil niet in voldoende doelpunten uitdrukken ondanks een aantal kansen daartoe. Het bleef bij het ene doelpunt dat Rutger Zoontjens in de 53e minuut binnenkopte na een goede solo van Guus van Esch. Hij lepelde de bal op het hoofd van Rutger, die simpel scoorde. Dezelfde Guus miste een aantal opgelegde kansen en dat gold ook voor Ludo Brock. Aan de andere kant was Hapert af en toe gevaarlijk bij uitbraken maar Dirk Peeters pareerde een aantal keren bekwaam. De grootste kans voor Hapert was voor Kevin Raaijmakers, die in de 52e minuut goed werd aangespeeld door Frans Leijten. In kansrijke positie maaide Kevin echter finaal over de bal.

Over de eerste helft valt weinig te melden. VOAB had wel overwicht maar het oogde allemaal rommelig. In de 27e minuut was Guus van Esch dicht bij een treffer en vlak voor de rust was Rutger Zoontjens op links doorgebroken, gaf af op Thijs van de Lisdonk, die op de keeper stuitte en in de rebound knalde Rutger net naast.

In de tweede helft speelde VOAB beter en het spel voltrok zich vooral op de helft van de tegenstanders uit Hapert. In de 46e minuut was Bart van Keulen bijna kansrijk maar hij zag zijn inzet tot corner verwerkt. Twee minuten later was de gevaarlijke en snelle rechtsbuiten van Hapert, Frans Leijten, uitgebroken en schoot gelukkig voor VOAB in het zijnet. Thijs van de Lisdonk verwerkte meteen daarop een goede voorzet van Robin Vugts met een kopbal die net overging.
Na het beschreven doelpunt van Rutger was Guus in de 63e minuut dicht bij een treffer. Hij schoot keihard op doel maar keeper Sten Bierens van Hapert pakte zijn inzet  knap. In de volgende tegenstoot van Hapert schoot Frans Leijten op doel maar nu redde Dirk Peeters ook knap.
Meteen daarop  had Guus weer eens kans maar opnieuw redde keeper Bierens.
VOAB zette zwaar druk op Hapert. Mitchel van Zelst schoot in de 67e minuut op het dak van het doel.. Ludo Brock kreeg twee keer op rij een goede kans maar faalde in de afwerking. Rutger schoot in de 73e minuut net over en Guus had kort daarop twee kansen maar ook hij scoorde niet.
In de 84e minuut was spits Dave Koolen van Hapert dicht bij de gelijkmaker. Hij kopte net over. In de 88e minuut was er weer een kans voor Guus maar zijn vizier stond niet op scherp. In de 90e minuut schoot Ricardo Temmerman knap op doel maar de keeper kon de bal nog net tot hoekschop verwerken.
Zo sloot VOAB de wedstrijd af met een magere zege.

Erskine Schoenmakers tijdelijke keeperstrainer

De 40-jarige Erskine Schoenmakers uit Tilburg wordt tot 1 oktober trainer van onze selectiekeepers en de A-jeugdkeepers. Dit wegens langdurige ziekte van Wil van Iersel. Daarna treedt Erskine weer in dienst bij de KNVB en is het niet meer te combineren. Hij gaat dit overigens samen doen met Jan Formannoy, die na 1 oktober wel beschikbaar blijft. We gaan op zoek naar iemand die Jan na 1 oktober mee helpt.

Erskine heeft gekeept bij RKTVV, Longa, Sarto en NOAD (met Gerard van Gils als trainer). Hij speelde in de jeugd van RKC waar VOAB-trainer William van Overbeek een van zijn teamgenoten was. Op 18-jarige leeftijd begon hij als keeperstrainer en op zijn 25-jarige leeftijd ging hij dat beroepsmatig doen in de jeugdopleiding van Willem II en later ook met het Eredivisie vrouwenteam. Hij heeft dat drie jaar lang gecombineerd met werk als keeperstrainer bij het Nederlands vrouwenteam onder 19. Hij werkte ook bij de FC Utrecht vrouwen, verder bij de A-selectie van Uno Animo en ging daarna  aan de slag bij de jeugdacademie van FC Red Bull Salzburg (Oostenrijk). Sinds 2013werkt hij  bij de KNVB voor de nationale teams van meisjes onder 16 en onder 17 en de twee CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) Talent Teams in Amsterdam en Eindhoven.

“Ik vind het leuk weer eens met een A-selectie mannen te werken hoewel het mij niet uitmaakt of het om jeugd, meiden of vrouwen gaat. Zolang er maar een gezonde drive is om het beste in jezelf naar boven te halen en steeds op zoek te gaan naar dat kleine verbeterpuntje. Ondanks dat ik niet zo lang bij VOAB zal zijn, hoop ik toch dat ik de keepers weer een beetje vooruit kan helpen in hun ontwikkeling. Want daarmee zijn niet alleen de keepers gebaat, maar ook de spelers. En het gaat uiteindelijk om samen beter worden, “ zegt Erskine.

VOAB-voetbaldagen groot succes

Op de foto: De deelnemers in de nieuwe kledinglijn, de trainers in blauw. Op de derde rij Robbie Haemhouts in rood shirt en op de vijfde rij zit het Willem II talent Frenkie de Jong

In de zomervakantie op 18, 19 en 20 augustus vond bij VOAB de eerste editie van de voetbaldagen plaats. Met 68 aanmeldingen een goede opkomst die drie dagen lang getraind en begeleid werden door meerdere trainers (oa trainer van VOAB 1, A1, B1 etc).
Bij de voetbaldagen kregen de deelnemers een gevarieerd programma voorgeschoteld met wedstrijden 4 tegen 4 en 7 tegen 7, de penaltybokaal, trainingsuren met hun eigen trainer en de goalmaster (meerdere spelen waarbij ze punten konden verdienen).

Op de derde dag werden de finales gespeeld en na een aantal spannende wedstrijden en penaltyseries waren de winnaars bekend.
Na elke dag een lekkere lunch te hebben gehad, kregen ze op de derde dag ook friet met een snack waarna de prijsuitreiking plaats vond, met als verrassing twee spelers van Willem II die deze prijsuitreiking mee hebben geholpen.
De prijzen werden uitgereikt door Robbie Haemhouts en Frenkie de Jong. En ook voor en na dat ze de prijzen hadden uitgereikt mochten ze al aan de bak met handtekeningen uitdelen.

We mogen terug kijken op een geslaagde eerste editie van de VOAB voetbaldagen gezien de reacties die we hebben gekregen vanuit de deelnemers en ouders. En ook de belangstelling vanuit het Brabants Dagblad (artikel op woensdag 19 augustus) en Omroep Tilburg.
Als laatste wil de organisatie wat mensen bedanken:
- De deelnemers en trainers voor hun deelname
- Het clubhuispersoneel voor de goede zorgen
- De Willem II-spelers voor hun medewerking bij de prijsuitreiking
- En natuurlijk de trainers voor hun inzet tijdens de 3 dagen.

Wie weet tot bij editie 2?
Kees, René en Roel

Bestuurskamer VOAB opgefleurd met levensgrote banners

In de bestuurskamer van VOAB en in de besprekingsruimte zijn levensgrote banners opgehangen die beide ruimtes opfleuren. Hieronder de foto van Jim van Boxtel, die Scholtze horecagroothandel, de sponsor van deze week, op zijn shirt ziet afgebeeld.

Sponsor van de week Horecagroothandel Scholtze

Het assortiment van Horecagroothandel Scholtze bevat naast alle grote merken zoals: Pastridor, Ad van Geloven, Uniquisine (Conimex, Touche, Garde d’Or, Knorr, Unox) Heinz, Gouda’s Glorie, Friesland Foods, Farm, MC Cain, Mora, Remia, Coca Cola, Vrumona, Verstegen, Wijko etc, etc. ook nog versproducten zoals vlees, vis, zuivel, groente en (diepvries)brood.

Daarnaast maakt zusterbedrijf MVS snacks speciaal voor Scholtze een hele lijn van artisanale kwaliteitssnacks zoals: kroketten, bamischijf en nasibal, kip en varkens saté, diverse kokswaren o.a. huzarensalade en satésaus en de zeer geroemde erwtensoep.

De bestelde goederen worden dagelijks zonder extra kosten bezorgd en afgeleverd op de plaats die u wenst, en zelfs op de tijd dat het u het beste uitkomt.

Onze moderne vrachtwagens zijn voorzien van koel en diepvriesmotoren zodat alles op de juiste temperatuur bij u geleverd wordt. Tevens is horecagroothandel Scholtze iso-9001 H.A.C.C.P. gecertificeerd wat  garandeert dat tijdens de hele proces alles op de juiste manier wordt bewaard en getransporteerd. Dit proces staat beschreven in een handboek en wordt steeds waar nodig adequaat aangepast.

Scholtze Horecagroothandel | Vollerstraat 22-27 | 5051 JV Goirle | Tel.: +31(0)13 - 534 19 58 | Fax: +31(0)13 - 534 79 58 | info@scholtze.nl