Nederlands Kampioenschap Hout bij Handboogsportvereniging St. Sebastiaan Goirle

ingevoerd op 19-08-2015

p zondag 16 augustus 2015 is het Nederlands Kampioenschap Hout verschoten op het buitenveld van Handboogsportvereniging Sint Sebastiaan in Goirle. Bij zo’n kampioenschap wordt uitsluitend met traditionele houten bogen geschoten. Het was een mooie regenvrije dag met een niet te harde wind. In totaal hebben 51 schutters mee gedaan aan de wedstrijd. Namens  Sint Sebastiaan schoten 4 schutters mee: Gert Blokland, Roel Blokland, Marc de Laat en Ad van Vught. Deze eigen schutters bereikten respectievelijk een 30e, 23e, 27e en 10e plaats.  De schutters schoten als eerste een open ronde bestaande uit 5 proefpijlen, met daarop volgend 25 tellende pijlen, 1 pijl per serie. Na de open ronde volgde de finaleronde van nog eens 10 pijlen. De 16 beste schutters uit de open ronde hebben deze finaleronde geschoten: 10 heren en 6 dames. Uiteindelijk kregen de volgende schutters een gouden, zilveren en bronzen medaille uitgereikt door Maurice Stroop,  interim voorzitter/ penningmeester van de Nederlandse Handboogbond en namens Handboogsportvereniging St. Sebastiaan bloemen:

Heren:

Ernie Breuer

Maarten Porsch

Richard Schenk

Dames:

Marika van der Loo

Jannie van der Veer

Ilse van den Heuvel

Tevens ontvingen de drie hoogst geëindigde teams van 3 schutters een gouden, zilveren en bronzen medaille:

Maarten Porsch, Judith Porsch en Ernie Breuer

Timothy Stikkelorum, Luigi Mengoli en Daan Lispet

Ger van Dalen, Guilhermo Barten, Eric van Dijk

Uiteraard werden alle winnaars na het officiële gedeelte en het Wilhelmus door alle aanwezigen van harte gefeliciteerd. Mede dankzij de inzet en werkzaamheden van veel leden van Handboogsportvereniging St. Sebastiaan is dit Nederlands Kampioenschap Hout een groot succes geworden!

Belangstelling voor de handboogsport? Kijk dan eens op de website van St. Sebastiaan: www.sintsebastiaangoirle.nl (http://www.sintsebastiaangoirle.nl) of neem contact op met het secretariaat: 013- 534 12 73.

sebastiaan sebastiaan