Modelvliegwedstrijd mét demonstraties bij Electromodelvliegclub “Nieuwkerk”

ingevoerd op 24-08-2015

Elk jaar organiseren wij met onze vliegclub een modelvliegwedstrijd mét demonstraties op ons veld langs de Aalsedijk bij Nieuwkerk te Goirle. Dit jaar zal de Funrise Cup gehouden worden op zondag 30 augustus, tussen 12:00 en 17:00.

 

De wedstrijd bestaat uit drie verschillende rondes waarin het de bedoeling is precies na 10 minuten te landen op een ballon. Degene die het dichtst bij het doel én de 10 minuten zit krijgt de meeste punten. Daarnaast zijn er elke ronde extra punten te verdienen door tussen de 4e en 5e minuut een speciale verrichting uit te voeren. In de 1e ronde moet de vlieger zo veel mogelijk loopings draaien. In de 2e ronde moet het vliegtuig onder een limbo door gevlogen worden. En in de laatste ronde moet er een tempex paaltje van 1 meter hoog doormidden gevlogen worden. De vlieger met het hoogste aantal punten zal de Funrise Cup 2015 beker mee naar huis nemen.

 

De 24 vliegers, opgedeeld in 4 groepen, zullen 1 minuut na elkaar starten en uiteindelijk ook 1 minuut na elkaar de speciale verrichting uitvoeren en landen. Dit zorgt voor een constante stroom van spanning en sensatie voor zowel de vliegers als het publiek. Tussen de drie rondes door zullen er demonstraties gegeven worden door een uiteenlopende selectie van modellen. 3D vliegdemonstraties worden gegeven met grote en kleine motor modellen. Een verscheidenheid aan grote, kleine, langzame, snelle en elke mogelijke combinatie aan zwevers worden gedemonstreerd. Er zal ook ruimte zijn voor de capriolen van Electro helikopters. En is er dit jaar voor het eerst een grote drone, waarmee demo gevlogen zal worden en waarmee enkele gelukkige uit het publiek mogelijk hun handen aan de knuppels mogen leggen om te vliegen.

 

Dus kom lekker kijken en genieten van de spectaculaire wedstrijd mét demonstraties op zondag 30 augustus! (Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar 6 september) De entree is gratis.

 

Kijk voor de route en meer informatie op onze website www.emvcnieuwkerk.nl (http://www.emvcnieuwkerk.nl)

 

model model