In de Wereldwinkel: armoede maakt creatief!

ingevoerd op 12-08-2015

Dat is nou vervelend! Het briefje waarop staat in welk land deze leuke kettinkjes en armbanden gemaakt zijn is hopeloos zoek… En de Wereldwinkel is gesloten zodat ik als schrijfster van deze stukjes ook niet kan opbellen om het te vragen. Dus nu maar putten uit mijn geheugen wat ik er nog wel van weet: Ze komen uit Afrika en wat ze zo leuk en bijzonder maakt, is dat ze gemaakt zijn van restmaterialen die overblijven bij productie van slippers. Van leuke vrolijke slippers waar langs de zoolrand de verschillende laagjes van het materiaal te zien zijn. En ja, diezelfde laagjes zijn te zien in de langwerpige kralen die uit dat rubber gestanst zijn.

Arm zijn maakt kennelijk creatief! En het resultaat is grappig, vrolijk en betaalbaar. Als u zo’n ketting koopt is dat een leuke manier om de mensen te steunen die dankzij dit werk een redelijke prijs krijgen voor hun arbeid.

Deze en volgende week hebben we nog vakantie-openingstijden: we zijn dan alleen geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Maar vanaf 24 augustus kunt u weer elke werkdag bij ons terecht!

wereld wereld