Rob Mutsaers – Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij

De Roovertsche Leij is van en voor Goirle!

Goirle en omgeving beschikt over prachtige natuur! Je kunt er heerlijk lang wandelen, een schitterende fietstocht maken of een bezoekje brengen aan één van de vele bossen, heidevelden of vennen en riviertjes. Vanaf augustus kun je zo’n natuurlijk avontuur smaakvol en ontspannen beginnen en afsluiten bij de Roovertsche Leij aan het Gorps Baantje in Goirle.

 

De locatie is prachtig en de zon schijnt fel. Toch is relaxen er nu nog niet bij voor de werklui van de Roovertsche Leij. “We willen begin augustus openen en zijn al een heel eind,” vertelt eigenaar Rob Mutsaers enthousiast. “De komende week zetten we de puntjes op de i en verharden we onder andere de parkeerplaats en het terras.” Daarna is de Roovertsche Leij open voor bezoekers. “We zijn een Natuurpoort en zijn daar erg trots op. Een Natuurpoort is een horecagelegenheid in een natuurgebied, waar meer dan voldoende parkeerplaats is, volop informatie over de omgeving te verkrijgen is en waar een openbare toilet te vinden is. Een ideaal uitgangspunt voor een fiets- en/of wandeltocht. Binnen in onze locatie aan het Gorps Baantje komt een centraal infopunt van het Brabants Landschap. Een plek waar mensen folders over de omgeving kunnen vinden of info op kunnen zoeken op ons infopaneel met touchscreen. Er is hier zó veel mooi groen in de omgeving en zo veel te ontdekken op gebied van natuur en historie.”

 

Van natuurlijke speeltuin tot belevingspad en klimbos

Naast de omgeving is er ook rondom de horecagelegenheid van de Roovertsche Leij volop avontuur te vinden. “Voor de kleintjes is er een natuurlijke speeltuin en voor wat oudere kinderen een belevingspad. Daar kunnen ze de natuur ervaren, lopen over het blote-voeten-pad en insecten en andere dieren van dichtbij bekijken. Daarnaast komt er een heus klimbos van Rocks ‘n Rivers. Het parcours, dat tot wel 8 meter hoog de bomen in voert, is ook geschikt voor rolstoelen. We zijn allerlei leuke projecten rondom dit klimbos aan het ontwikkelen. Dat doen we onder andere met Ruud van Gorp van Motor Cycle Support.”

 

Volop streekproducten

Na een flinke wandeling, fietstocht of een klim- en speelavontuur kunnen mensen in de Eet- en Drinkerij ongedwongen genieten van een lekkere kop koffie, een hapje en zelfs overnachten in een van de vier B&B-kamers. “De Roovertsche Leij is van en voor Goirle. Daarom werken we met allerlei heerlijke streekproducten. Zo maakt Willem Willems plaatappeltaarten met appels van De Braacken en bieden we biertjes van de La Trapp Brouwerij. Vis en vlees bereiden we in een Josper Oven. Je kunt dat het beste zien als een gesloten BBQ-systeem, waarin vis en vlees een unieke, fijne smaak krijgt. Het is heel knapperig en behoudt toch de eigen sappen. Onze bezoekers kunnen in de zomer genieten van de zon op ons terras en in de winter opwarmen bij onze grote open haard. Kortom: voor elk wat wils in elk seizoen van het jaar! Kom eens langs!” sluit Rob af.   

 

Rob en Maud Mutsaers, Eet- en Drinkerij de Roovertsche Leij, Gorps Baantje 1 Goirle.

M: 06 558 889 81 E: rob@roovertscheleij.nl W: www.roovertscheleij.nl

 

De Kennismaker

kennismaker31 kennismaker31