Aan de inwoners en betrokkenen van Goirle en Riel.

ingevoerd op 28-07-2015

Via dit artikeltje wil ik mijn ”vertrek” als wijkagent in Goirle aankondigen.

Halverwege 1987 werd ik bij het toenmalige Korps Rijkspolitie in Goirle geplaatst. Na de reorganisatie in 1994, heb ik tot 2004 als diender in team Leijdal en daarmee voor Goirle en Riel gewerkt. Naast het prima wonen in Goirle heb ik veel mensen leren kennen. Een prachtige tijd waarbij ik veel mooie dingen voorbij heb zien komen maar ook veel leed heb gezien. Naast het vangen van veel boeven heb ik ook aandacht kunnen besteden aan de sociale problematieken in Goirle en Riel.   

De daarop volgende periode van 11,5 jaar ben ik weggeweest en heb ik als wijkagent gewerkt in de Tilburgse prachtwijken Loven Besterd en Theresia. (ook deelgenomen aan de TV serie ”op de bon” welke in deze wijk werd opgenomen)  Hier heb ik als wijkagent de nodige kennis en ervaring opgedaan welke mij uiteindelijk eind 2011 van pas kwam, toen ik als wijkagent in Goirle werd aangesteld. Ik heb hier met name  wijkagent Theo Baan afgelost welke met pensioen ging. Hiermee was ik dus weer terug in het mooie en vertrouwde Goirle en Riel! De afgelopen 3,5 jaar heb ik erg prettig samengewerkt met de huidige wijkagenten Astrid Verschuren en Jarno Leduc welke in nu ga ”achterlaten”.

Tijdens de huidige reorganisatie ontstonden er namelijk vacatures voor de functie van operationeel expert wijkagent. In deze functie coach en begeleid je o.m wijkagenten en behoort de aanpak van complexere problematieken tot deze taak. Daarnaast vervul je een taak van Hulp officier van Justitie en die van officier van dienst. In mei heb ik gesolliciteerd naar deze functie en ben onlangs voor deze functie aangesteld. Hiermee komt voor mij een einde aan het wijkagentschap en zodoende ook als aanspreekpunt voor de burger in Goirle en Riel. 

Ik begon dit artikeltje met ”vertrek” tussen aanhalingstekens, want in mijn nieuwe functie zal ik naast Tilburg ook werkzaamheden verrichten ten behoeve van Goirle en Riel. ”Ik neem dus eigenlijk niet helemaal afscheid”. In mijn nieuwe functie heb ik met name overleg met de ambtenaren van de gemeente Goirle en met ondernemers of vertegenwoordigers van instellingen en bedrijven. Ook het twitteren over Goirle en Riel zal mn door Astrid en Jarno worden voortgezet. Wellicht zal ik over mijn nieuwe werkzaamheden ook weer twitteren?! Daarover meer via Twitter. Helaas kan ik niet iedereen de hand schudden en daarom wil iedereen bedanken voor de samenwerking en mogelijk tot ziens!

 

met vriendelijke groet,

Edwin Huijbregts,
Operationeel expert GGP wijken

wijkagent wijkagent