“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 15-07-2015

John & Esther Timmermans  –  Stratenmakersbedrijf Gebr. Vos BV.

 

Bijzondere projecten in rap tempo geklaard

 

Er is flink wat bedrijvigheid op het terrein van Stratenmakersbedrijf Gebr. Vos BV. Personeel rijdt met de vrachtwagen het terrein op, er wordt zand ingeladen en John en Esther Timmermans werken hard op het kantoor. Gebr. Vos is geen onbekende naam in Goirle. Naast opdrachten voor particulieren en bedrijven nemen John en Esther ook steeds meer schoolpleinen in Goirle en omgeving voor hun rekening.

 

Trots laat Esther het documentatieboek van Stratenmakersbedrijf Gebr. Vos zien. Het zit vol krantenknipsels van bijzondere projecten. Zoals het geheel vernieuwde schoolplein van basisschool ’t Schrijverke. “We werken op schoolpleinen veel met kunstgras en met elementen die het speelplezier en de creativiteit van kinderen bevorderen. Zo leggen we bijvoorbeeld met blauw kunstgras een ‘riviertje’ aan. Momenteel zijn we bezig met de speelplaats van basisschool De Regenboog. Daar hebben we een bergje gemaakt met daarop een ‘praatbloem’. Via deze bloem kunnen kinderen communiceren met het andere plein van de school, waar ook zo’n praatbloem staat. Ontzettend leuk!”

 

Veelzijdiger

Het is nu bijna dertien jaar geleden dat John en Esther Timmermans het stratenmakersbedrijf van de Gebr. Vos overnamen. John: “Ik wilde altijd al voor mezelf werken, maar wist niet precies ‘hoe of wat’. Toen kwam deze kans voorbij en hebben we die met beide handen gegrepen. Naast de bestaande stratenmakerij introduceerde John ook zijn eigen vak bij het bedrijf. John is van huis uit hovenier. Daardoor werd het bedrijf nog veelzijdiger. “We doen het grondwerk, de riolering, de bestrating van nieuwe wijken, maar ook werkzaamheden bij particulieren, zoals bestrating of de aanleg van een tuin. Eigenlijk kun je stellen dat we alles rondom huis doen, behalve het daadwerkelijk bouwen van het huis. Daarnaast werken we momenteel heel veel met kunstgras. Je kunt stellen dat kunstgras zowel bij bedrijven als particulieren ‘hot’ is.”

 

Nieuw kantoor

In de bouwhal aan de Beeksedijk in Goirle ligt al het benodigde materiaal op voorraad. Sinds enkele weken bevindt zich daar ook het kantoor. Esther: “We werkten eerst altijd vanuit huis, maar sinds kort hebben we Marcel in dienst die ons ondersteunt bij de werkvoorbereiding en calculatie. We wilden hem graag een eigen werkplek bieden en hebben een unit laten bouwen op ons terrein aan de Beeksedijk. Nu werken we met z’n drieën vanuit dit kantoor. We hebben momenteel twaalf man in vaste dienst en vier zelfstandigen. De meeste medewerkers zijn allround, die kunnen we dus op elk project inzetten!”


1,2 hectare!

Met regelmaat zijn de medewerkers van Gebr. Vos te vinden in Goirle. “Laatst hebben we de voortuin van Klooster Nieuwkerk aangelegd en er liggen nog enkele plannen voor leuke werkzaamheden daar. Daarnaast hebben we zowel de grote vijver aan de voorkant van middelbare school Mill Hill aangelegd als de bestrating van het schoolplein aan de achterzijde,” vertelt John. “Maar ook buiten Goirle zijn we te vinden,” vult Esther hem aan. “Zoals bij Groenrijk in Tilburg. Daar hebben we 1,2 hectare bestraat! Een klus die we vakkundig in zeer hoog tempo hebben geklaard.”

 

Stratenmakersbedrijf Gebr. Vos bv, John & Esther Timmermans, Beeksedijk 1 Goirle T: 013-5774204 E: info@gebrvos.nl

De Kennismaker

kennismaker29 kennismaker29