Sportgroep Gehandicapten verrast met twee mooie donaties

ingevoerd op 15-07-2015

De stichting Sportgroep Gehandicapten, die al bijna 40 jaaraan mensen met een beperking - de meesten zijn rolstoelgebonden –wekelijks op dinsdagavond anderhalf uur aangepast sporten biedt insporthal De Haspel, werd in de afgelopen twee weken verrast mettwee mooie donaties.   

 

Jubileumreceptie MHC Goirle

Ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan hield de Mixed HockeyClub Goirle eind juni een receptie. Daar konden de genodigden eenfinanciële donatie doen, bestemd voor de Stichting SportgroepGehandicapten. Voorzitter  Bas Tooten van MHC Goirleoverhandigde kort na de receptie een bedrag van € 225,00 aan MarcelKonings, bestuurslid van de stichting. Deze laatste was erg blijmet dit bedrag, dat hij beloofde te gebruiken voor het jaarlijkseuitstapje, dat de groep sporters mede dankzij veel vrijwilligersieder jaar maakt. Op zaterdag 27 juni vertrokken bij hetverpleeghuis in Goirle twee speciale bussen voor vervoer vanrolstoelen met 19 sporters en ruim 20 vrijwilligers naar de BeekseBergen, waar het safaripark de hele dag werd bezocht. Na afloop vandit uitstapje werd er in de kantine van het verpleeghuisgezamenlijk frites en een snack gegeten. Het was een mooie zonnigedag, die ook onvergetelijk werd dankzij de bijdrage van MHCGoirle.

 

Donatie namens overleden vrijwilligerster Annie van Riel-Schraven

Helemaal verrast werd het bestuur van de stichting SportgroepGehandicapten met een donatie namens Annie van Riel- Schraven. Dezevrijwilligster, een van het eerste uur van de sportgroep, overleedin februari van dit jaar. Annie werd 81 jaar oud. Tijdens haarziekte was zij samen met haar man Frans van Riel nog met enigeregelmaat in sporthal De Haspel  om bij ‘haar sportgroep’ tezijn.  Haar wens was om bij haar afscheid geen bloemen mee tebrengen, maar een donatie te doen voor de Sportgroep GehandicaptenGoirle. Op de traditionele afsluitingsavond voor de zomervakantievoor de vrijwilligers – vorige week dinsdag – waren ook Frans vanRiel en zijn zoon Corné aanwezig in café ’t Huukske aan hetOranjeplein. Aan Marianne van Iersel, bestuurslid van de stichtingSportgroep Gehandicapten, overhandigde hij na een korte emotioneletoespraak namens Annie het mooie bedrag van € 540,00. Mariannebedankte namens het bestuur Frans en Corné voor deze fraaie geste,waar het bestuur zeker een mooie bestemming voor zal weten tevinden. Vrijwilligers en sporters genieten nu van een welverdiendevakantie om op dinsdag 1 september weer fris en vol energie aan deslag te gaan in sporthal De Haspel.  

SGG SGG