Politiehondenvereniging “De Trouwe Waker“ Goirle behaalt 74e certificaat

ingevoerd op 15-07-2015

Op 11 juli 2015 werden er weer examens afgenomen voorPolitiehonden, deze werden afgenomen onder auspiciën van deKoninklijke Politie Honden Vereniging in Dommelen.

Otto Jansen, lid van Politiehondenvereniging “De Trouwe Waker“Goirle behaalde met zijn hond “LUUK“ het 74e certificaat binnen devereniging. Na 2½ jaar trainen, oefenen en enkele wedstrijden tehebben doorlopen is alle moeite toch beloond met een prachtigcertificaat met Lof met 422 punten. Voor Otto Jansen is ditpersoonlijk zijn 20e certificaat in diverse disciplines behaald,een mooie mijlpaal als je dit met je 70 jaar nog presteert.

 

Deze examens duren de gehele dag en beginnen ‘s morgens om 09.00uur en eindigen om ongeveer 16.00 uur in de namiddag. Voor demiddag worden de vooroefeningen gehouden zoals waterwerk, hier moetde hond op commando een water van ongeveer 40 meter breedoverzwemmen en aan de andere oever op commando blijven, en daarnaop commando weer terugzwemmen, om hierna ook een voorwerp uit hetwater te apporteren en ook aan de oever brengen. Ook een voorwerpdat wordt verborgen in de bossen moet de hond opsporen en zodra hijdit heeft gevonden moet hij dit aanblaffen en bewaken zodanig datdit niemand kan weghalen. De oefeningen springen over een kuil,haag en schutting en de oefeningen volgen naast de geleider.

Na de middag begint dan het spectaculaire bijtwerk, als eersteoefening het stokstellen, hierbij wordt de hond ingezet naar deverdachte die zich met een stok verweerd door de hond eendraaglijke stokslag te geven, en waar de hond geen angst bij maglaten zien door hem resoluut aan te vallen. Zo ook het schotstellenen fietsstellen en als laatste de schijnaanval waarbij de hond deverdachte niet mag bijten.

 

Na afloop werden de punten bekend gemaakt en het bleek dat wetoch tevreden naar huis konden keren en trots konden zijn op ditprachtig resultaat van deze keuring. De vereniging wil hiermee OttoJansen feliciteren en ook zeker iedereen bedanken die hier aanheeft meegeholpen heeft om dit te behalen, en hopelijk op naar hetvolgende succes.

 

Secretaris Frans v.d. Vloet

 

Tevens willen wij de heer Louis Koks van PHV “De Vriendschap“feliciteren met zijn behaalde certificaat behaald op de keuring inWouw.

waker waker