Jan van Besouw mist nipt driebandentitel Hart van Brabant

ingevoerd op 15-07-2015

Afgelopen donderdag werd in Cultureel centrum de Schalm inBerkel Enschot,  de finale betwist van het driebandenkampioenschap voor teams  van SBC Hart van Brabant. Ons 2eteam bestaande uit Jan Vos, Peter Schalke, Henk van Amelsfort, Wilvan Pelt en onze super sub Jan Paenen, plaatste zich voor dezefinale, door in de competitie met redelijke voorsprong op deconcurrentie de titel voor zich op te eisen. Onze tegenstanderswaren Concordia uit Berkel Enschot en het 1e en 3e team van deGildenbond uit Kaatsheuvel. In deze teamfinale moeten drie spelersvan elk team het opnemen tegen drie spelers van allemedefinalisten. Wij begonnen gehandicapt aan de finale, omdat goodold Peter Schalke om gezondheidsredenen niet mee kon spelen. Hetbegin was zeer veelbelovend. Jan Vos won zijn eerste wedstrijd opovertuigende wijze. Henk van Amelsfort verloor met minimaalverschil maar, onze kopman Wil van Pelt speelde zijn bestewedstrijd van het seizoen en maakte zijn 20 caramboles in slechts28 beurten.

Ook in de 2e ronde waren onze prestaties naar behoren. Jan Voswon ook zijn 2e partij met het bijzonder fraaie gemiddelde van 0,7.Henk had zich goed hersteld van zijn nederlaag in de eerstewedstrijd en won overtuigende wijze. Jammer genoeg had Wilblijkbaar zijn kruit in de 1e wedstrijd verschoten. Hij verloorkansloos in een matige partij. Na de tweede ronde hadden wij eenkleine voorsprong op Concordia, zodat de laatste ronde debeslissing moest brengen. Henk speelde erg ongelukkig en verloormet klein verschil. Jan kreeg al in het begin van de wedstrijd eenmentale tik, toen zijn tegenstander een serie van 6 carambolesmaakte en verloor kansloos. Nog was er niets aan de hand als Wilzijn laatste wedstrijd zou winnen. Hij begon op overtuigende wijzeen nam al snel een mooie voorsprong, maar toen zijn tegenstanderoverschakelde op een verdedigende tactiek stokte zijn productie enverloor hij uiteindelijk toch deze wedstrijd. Aangezien Concordiain de laatste serie de maximale score van 30 punten haalde, moestenwij genoegen nemen met een toch eervolle 2e plaats en ging hetkampioenschap naar Concordia.

WVP

vlnr. Henk van Amelsfort, Wil van Pelt, Peter Schalke en Jan Vos. [Foto Frans van Kuijk] vlnr. Henk van Amelsfort, Wil van Pelt, Peter Schalke en Jan Vos. [Foto Frans van Kuijk]