Carnavalsvereniging RCS de Kaaien heft zichzelf op??

ingevoerd op 15-07-2015

De zomer nadert en hopelijk gaat ieder genieten van een welverdiende vakantie. Het carnavalsseizoen ligt weer een tijdje achter ons maar voor de Kaaien uit Riel pakken zich donkere wolken samen. De afgelopen jaren is er verloop geweest binnen de vereniging en had men de hoop gevestigd dat er ook nieuwe aanwas zich meldt om dit fantastische volksfeest mee te kunnen organiseren en vieren. Hiertoe hebben wij al verscheidene malen een oproep gedaan en Rielenaren benaderd echter zonder succes.

 

De maat is vol binnen het huidige bestuur en het heeft uitgesproken en als doel gesteld dat er een goed fundament van mensen moet staan tegen half september om ervoor te zorgen dat het volgend jaar februari niet heel stil wordt in de Rielse dorpskern. De stichting is als eerste in gesprek gegaan met de mensen die zich de afgelopen jaren ingezet hebben voor het carnaval en hoopt dat hier al een deel van aansluit binnen de nieuwe noodzakelijke structuur.

 

Het is zich bewust dat het voor verenigingen vandaag de dag überhaupt al lastig is om vrijwilligers, bestuursleden te binden. Mensen, gezinnen hebben vandaag de dag veel meer om handen. Dan moet je keuzes maken, wat wel en wat niet.  Een 4 mans bestuur en een handvol vrijwilligers en een groep die incidenteel aanschuift is niet voldoende en heeft geen draagkracht laat staan nog bestaansrecht. Zeker niet negatief bedoeld, immers ook met deze mensen zijn we blij en moeten wij het doen. Maar het ontbreekt aan commitment, samenhorigheid, wij doen de klus samen.  Het gaat maar over een paar dagen met carnaval die georganiseerd moeten worden. Moet dit mooi cultureel historisch feest dan verdwijnen uit ons straatbeeld? Die keuze maakt niet het bestuur maar wij met z’n allen.

 

De Rielse dorpskern kent ongeveer 2300 inwoners en is een vrij actieve dorpskern.  Laten we zeggen, dat het ruim in haar jasje zit als het gaat om activiteiten voor jong en oud en verenigingen.  Dus er wordt druk gestreden om behoud. Nou, wij willen de handdoek in ieder geval nog niet in de ring gooien. Jullie ook niet?

 

Voel je geroepen en verantwoordelijk voor de gemeenschap. Laat een berichtje achter op het volgende adres en wij nemen contact met je op voor de nodige informatie.

secretariaat@rcsdekaaien.nl (mailto:secretariaat@rcsdekaaien.nl)

 

Wat zoeken wij:

1 bestuurslid algemene zaken / media

10 commissieleden

Raadsleden raad van elf

 

Tot slot: stelling is in ieder geval dat uitbreiding voor 15 september noodzaak is. Lukt dat niet dan zal het carnaval of in een afgeslankte vorm verder gaan of zelfs eindigen. Laat het niet zover komen en laten we proberen om gezamenlijk de schouders eronder te zetten. Voel je geroepen en zeg het voort om nieuwe mensen enthousiast te krijgen. Dit zou fantastisch zijn.

 

Fijne vakantie allemaal en tot gauw,

Leon Hesselberth, voorzitter RCS de Kaaien

kaaien kaaien