IVN Natuurgidsencursus

ingevoerd op 14-07-2015

Bent u graag in de natuur? Vind u het leuk om mensen mee te nemen op ontdekkingsreis door de lokale natuur? Wilt u zelf uw kennis van de natuur vergroten? Dan is de IVN Natuurgidsencursus iets voor u! Tijdens deze 1½ jaar durende cursus leert u alles over de natuur in de buurt en het begeleiden van excursies. De cursus start in januari 2016 en bestaat uit verschillende lesavonden in Natuurmuseum Brabant en excursies in nabijgelegen natuurgebieden.

 

Gidsen is leuk!

Je begeleid een groep belangstellenden door onze natuur. Je leert de natuur in je omgeving beter kennen en doet veel kennis op door ons enthousiast team van docenten en door zelfstudie . Na de opleiding ga je o.a. zelf aan de slag met het begeleiden van excursies van IVN-afdeling Tilburg door de mooiste natuurgebieden in Midden-Brabant.

 

Wat wij van u vragen is:

- Affiniteit met de natuur

- Inzet en zelfstudie

- Men krijgt ook groepsopdrachten en doet onderzoek in een gekozen natuurgebied onder    begeleiding van docenten.

- 32 binnen lessen op de dinsdagavond en ca. 20 buiten lessen op de zaterdagochtend.

- Een kennismaking- en slotweekeinde.

 

IVN-afdeling Tilburg:

Onze afdeling bestaat uit een groep van actieve enthousiaste mensen die in diverse werkgroepen zelf activiteiten ontplooien. Voor informatie kijkt u op onze website www.ivntilburg.nl (http://www.ivntilburg.nl)

 

Voor informatie en opgave:

Neem voor informatie over het programma, kosten en opgave contact op met IVN-afdeling Tilburg met Andrea Dekkers, secretaris IVN-Tilburg via mail: gidsencursus@ivntilburg.nl (mailto:gidsencursus@ivntilburg.nl),  schriftelijk sturen naar Secretariaat IVN Tilburg p/a Waalwijkseweg 12, 5071 RK Udenhout of via telefoonnummer 06-51962211.

 

 

natuurgids natuurgids