Boeddha’s stralen rust uit in Wereldwinkel!

ingevoerd op 08-07-2015

De twee beelden op de foto komen uit Indonesië. Ze begroeten de binnenkomende bezoeker van de Wereldwinkel vanaf hun lage tafeltje. Ze zijn geïmporteerd door Wisnu Fairtrade, dat genoemd is naar Vishnu, een van de drie belangrijkste goden in het hindoeïsme. Maar eenkennig zijn ze niet bij Wisnu, dus boeddha’s importeren ze evengoed!

Al ruim 25 jaar importeert Wisnu producten uit verschillende delen van Indonesië. In directe samenwerking met hun leveranciers ontwikkelen die deels authentieke en deels vernieuwende eigentijdse producten. Door die samenwerking vergroot Wisnu de kansen voor de producentengroepen in Indonesië om hun producten onder eerlijke handelsvoorwaarden op de westerse markt te kunnen afzetten. 83% van de import gaat naar wereldwinkels in Nederland, Duitsland en België. De rest gaat naar de detailhandel.

Onze inkoopsters brachten deze boeddha’s mee omdat ze de ongeveer 25 cm grote beelden mooi vonden, rustgevend, inspirerend. Als zo’n Boeddha die sfeer ook bij u in de kamer mag overbrengen, kom dan eens gauw kijken in de Wereldwinkel!

wereld28 wereld28