Feestelijke opening Molenpark

ingevoerd op 15-07-2015

Woensdag 15 juli heropent wethouder Theo van der Heijden het Molenpark. Diverse partijen zoals Amarant, Stichting Akkermolens, Heemkundige Kring, Stichting Biodiversiteit, omwonenden en de gemeente Goirle sloegen eind 2013 de handen ineen om te werken aan één samenhangend en levendig park voor jong en oud. Samen werd gewerkt aan een ontwerp waar mensen met plezier kunnen recreëren, elkaar kunnen ontmoeten en kunnen leren over natuur en cultuur. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

Activiteiten woensdag 15 juli

Om 13.30 uur is de officiële opening waarbij de cliënten van Amarant zorgen voor een kleine versnapering. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur zijn er verschillende activiteiten. Kinderen kunnen met een schatkaart de verschillende activiteiten ontdekken in het park. De molenaar geeft een rondleiding, kinderen kunnen in de klimboom spelen, een bloemenrand mag ingezaaid worden, er is een kleurplaat wedstrijd, vrijwilligers vertellen over het Heemerf (de tuin, de vlaamse schuur, museum), stoepkrijten, zandkastelen bouwen op het strandje en natuurlijk kunt u er heerlijk rondwandelen.

 

Nieuw

Een tekening van het nieuwe park kunt u zien op de website van de gemeente Goirle. Er zijn veel nieuwe elementen toegevoegd aan dit ontwerp. Er zijn naast speeltoestellen ook natuurlijke speelelementen geplaatst, zoals een klimboom en stapstenen in de vijver. Er zijn bredere en verharde paden die toegankelijk zijn voor minder validen en kinderwagens en rolstoelen. De twee vijvers zijn samengevoegd en volledig gerenoveerd, het groen is opnieuw aangeplant en het Heemerf is nu meer betrokken bij het Molenpark doordat het vanuit het park toegankelijk is. De dieren krijgen een nieuw dierenverblijf, deze is nu nog niet klaar. Dat is de reden dat de dieren ook pas in het najaar terug zullen gaan naar het Molenpark. Ze grazen nu in het weitje naast het Molenpark.

Tekening-Molenpark-kl Tekening-Molenpark-kl