Zomeravondconcert Koninklijke Harmonie “Oefening en Uitspanning”

ingevoerd op 16-07-2015

Op donderdagavond 16  juli zal de Goirlese harmonie om 19.30 uur een pleinconcert verzorgen op het  Kloosterplein. Aan het concert  werken de slagwerkgroep onder leiding van Wil Veeke en het harmonie-orkest onder leiding van dirigent Jac Sniekers mee. Colorato zal enkele werken samen met het harmonie-orkest spelen. De toegang is gratis en er zijn terrasstoelen aanwezig.

De vereniging sluit op deze avond haar muzikale seizoen af met een luchtig programma. Bij slecht weer zal het concert plaatsvinden in de foyer van CC Jan van Besouw. De toegang is gratis.

 

Jubilarissen

De vereniging zet op deze zomeravond haar jubilarissen in het zonnetje. Trompettist Ivo Sey is 25 jaar lid  en klarinettiste Carlijn van de Wielen is 40 jaar muzikant. Een bijzondere jubilaris is José van Gestel. Zij is dit jaar 50 jaar verbonden aan “Oefening en Uitspanning” en daarmee de eerste vrouw die zolang bij de vereniging is. José begon in 1965 als tamboer en is korte tijd later overgestapt op tenorsaxofoon. Behalve dat zij haar partij op donderdag meespeelt, kennen velen haar als een erg betrokken en sociaal lid van de vereniging. De laatste jaren maakt ze deel uit van de feestcommissie die onder andere het dauwtrappen en het jaarlijkse Ceciliafeest organiseert. Na het pleinconcert zullen Ivo, Carlijn en José worden gehuldigd tijdens een interne bijeenkomst van de vereniging.

harmonie goirle harmonie goirle