Vijf jaar autodelen in Goirle

voordelig auto’s (ver)huren met MyWheels

In juli 2010 ging Goirle als één van de eerste Brabantse dorpen met autodelen van start. Inmiddels is de deeleconomie aan een opmars begonnen en ontdekken steeds meer mensen de voordelen van autodelen. Er zijn nu meer dan 100.000 autodelers in Nederland. Vooral mensen jonger dan 35 jaar vinden autogebruik belangrijker dan autobezit, en het aantal deelauto’s groeit doordat nu ook particulieren hun eigen auto aanbieden. In Goirle en Riel zijn er nu vier deelauto’s beschikbaar: één van MyWheels zelf, en drie van particulieren die hun auto via MyWheels verhuren. Als lid van MyWheels kun je gebruik maken van alle aangesloten deelauto’s in Nederland. Zo staan er bijvoorbeeld in Tilburg 20 voor je klaar, variërend van stadsautootje tot bestelbus.

Het idee om een auto met anderen te delen is misschien even wennen. Maar als je weet dat een auto gemiddeld 23 uur per dag stil staat -en dus geld staat te kosten- waarom zou je dan niet alleen betalen voor het gebruik van een auto, of de kosten van je eigen auto terugverdienen door hem te verhuren?

Met MyWheels kun je gemakkelijk een auto huren of verhuren via website en/of mobiele app. Als huurder gebruik je de deelauto en betaal je de maandelijkse verzamelfactuur. Verder heb je er geen omkijken naar. Als verhuurder registreer je je auto bij MyWheels. Daarbij kun je zelf de prijs bepalen, aangeven wanneer je hem zelf nodig hebt en bepalen of je een reservering wel of niet accepteert. De financiële administratie wordt voor je gedaan, en de verzekering voor schade, pech, vernieling en diefstal is ook goed geregeld.

Volgens de Consumentenbond en tv-programma Kassa! is MyWheels de voordeligste aanbieder van deelauto’s. Dat kan omdat MyWheels een ideële organisatie is: de stichting streeft niet naar winst, maar naar een betere wereld. Met minder geparkeerde auto’s op straat en meer ruimte voor groen en om te spelen.

 

Kijk voor meer informatie, contact en aanmelden op mywheels.nl (http://www.mywheels.nl) of mywheels.nl/auto-huren/goirle (http://www.mywheels.nl/auto-huren/goirle).

 

auto auto