Onthulling 'Kiteflyers'

ingevoerd op 01-07-2015

Zaterdag 4 juli om 15.30 uur onthullen burgemeester Machteld Rijsdorp en John Boxtel de beeldengroep ’Kiteflyers’ in de Fraterstuin in Goirle. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

 

De in Goirle geboren en getogen kunstenaar John Boxtel maakte zijn kunstwerk de Kiteflyers, geïnspireerd op een belangrijke gebeurtenis uit zijn jeugd in Goirle. Op 18-jarige leeftijd verhuist hij naar Canada en maakt hij naam als gerenommeerd kunstenaar. Inmiddels is hij 85 jaar en schenkt hij de Kiteflyers, dat hij tot een van zijn belangrijkste werken acht, aan de gemeenschap van Goirle.

 

De heer Boxtel (toen nog Jan van Boxtel) zat in de eerste klas van de lagere school, waar de prijzen opgesteld stonden van de jaarlijkse vliegerwedstrijden die de fraters organiseerden voor de kinderen uit het dorp. Jan zag iedere dag deze prijzen en mijmerde intensief over het winnen daarvan. Op een goede dag is het Jan gelukt deze door hem fel begeerde prijs in de wacht te slepen. Dit euforische moment van het winnen van de vliegerwedstrijd in de Fraterstuin is de inspiratiebron geweest voor zijn kunstwerk Kiteflyers. Met het plaatsen van de Kiteflyers in De Fraterstuin is voor John Boxtel dan ook de cirkel rond.

Foto John Boxtel Foto John Boxtel