Geweldige ambiance bij het Riels Kampioenschappen Biljarten

Met als winnaars Peter van Beurden en Bob van Bavel

Het was weer genieten afgelopen zondag in café Kerkzicht tijdens de finaledag om het Riels Kampioenschap Libre en Driebanden. De loting werd op speciale wijze verricht door gastvrouw Ilse Lemans door met een afstoot van de biljartballen de spelers aan elkaar te koppelen.

Dat het spannende wedstrijden worden is bijna altijd het geval maar dat de spanningen in de wedstrijden zover opliepen dat de speler in de finale van het Libre niet meer wist in welke spelsoort hij aan het spelen was blijft uniek.

De eerst halve finale in het Libre werd Mark Bastiaansen door Koos Leyten in 25 beurten naar de derde plaats gespeeld. Franco Lemans moest genoegen nemen met een 4e plaats na een nederlaag tegen Peter v Beurden.

Bij de halve finales in het Driebanden maakte Joost Aarts in 30 beurten zijn 12 caramboles tegen Frank de Bruijn die met 3 caramboles op plaats 4 eindigde. Peter v Oosterwijk moest in 17 beurten met 7 caramboles toezien hoe Bob v Bavel zijn 10 binnenhaalde.

De opkomst van de finalisten met hun eigen gekozen muzieknummer geeft telkens weer spektakel in de tent en zet de boel meteen op scherp.  Peter van Beurden bleef in de finale van het Libre Koos Leyten te baas. Dat deze wedstrijd voor veel spanning bij de spelers zorgde blijkt ook uit het feit dat Peter over het gehele toernooi niet eenmaal de volle 30 beurten nodig had om tot winst te komen maar dit in de finale wel moest toestaan.

Droomfinale bij het Driebanden was het voor Bob v Bavel en Joost Aarts, vanaf het begin van het toernooi hadden ze uitgezien naar deze confrontatie. Maar Joost moest het duidelijk in 31 beurten afleggen tegen Bob met 10 tegen 5 caramboles. Bob wist in dit toernooi trouwens al zijn wedstrijden met winst af te sluiten.

Bij de prijsuitreiking werd verrassend een speciale prijs ter beschikking gesteld door Auto Noordhoek voor de 2 kampioenen, ze krijgen beiden een weekend lang de beschikking over de nieuwste Skoda SuberB.

Tussen de partijen door presenteerde Freerk Bokma  weer op kundige wijze een variatie met nu zonnebrilletje op of af waarbij Annie Kouwenberg er met de prijs vandoor ging.

Ter afsluiting stond er voor spelers en toeschouwers nog een lekker hapje klaar en werd de traditionele loterij gehouden en nog lang nagekaart over het gehele gebeuren.

De organisatie van het R.K.B. 2015 dankt de gastheer en gastvrouw voor een geweldige ontvangst en verzorging tijdens dit toernooi en hun sponsoren voor hun support en ziet uit naar de volgende uitgave!

 

biljart biljart