Stemmen voor opheffing van D66 Goirle

ingevoerd op 30-06-2015

Bij handopsteking stemden alle aanwezige D66-leden van de combi-afdeling D66 Goirle/Hilvarenbeek woensdag voor opheffing. En daar zaten ze dan in de Tuinkamer van de Commanderie: zonder afdeling en zonder bestuur! Een ‘machtsvacuüm’ werd gekscherend gezegd.

Maar niet getreurd, want daar op de grens van de gemeentes Tilburg en Goirle had ook D66 Tilburg vijf minuten daarvoor de stekker eruit getrokken.

Vervolgens richtten de Goirlese en Hilvarenbeekse leden met hun Tilburgse collega’s de nieuwe afdeling D66 Midden-Brabant op. De leden stelden gezamenlijk een nieuw reglement vast en kozen een bestuur. Dat alles onder het goedkeurend oog van landelijke en provinciale bestuurders die eerder al inspirerende toespraken hielden over het belang van sterke afdelingen.

Michael Meijers uit Riel gaat Goirle en voorlopig ook Hilvarenbeek vertegenwoordigen in het bestuur van D66 Midden-Brabant en hij heeft er zin in. De naam D66 Goirle blijft in de politieke praktijk bestaan. Een werkgroep onder leiding van Piet Verheijen gaat in Goirle verder om het huidige elan vast te houden, om de huidige leden te inspireren, nieuwe leden te werven en zichzelf te scholen voor de uitdaging van straks. Met hulp van de Tilburgse ervarener leden. Die raadszetel voor D66 Goirle gaat er wel komen in 2018…

 

Stemmen voor opheffing van D66 Goirle Stemmen voor opheffing van D66 Goirle
d66 d66