Decoratief blik in de Wereldwinkel

ingevoerd op 17-06-2015

Op de website lankalamai.nl flitsen ze voorbij, de artikelen uit Sri Lanka, India en Indonesië die deze fairtrade-importeur naar Nederland haalt. In onze Wereldwinkel hebben we altijd wel houten puzzels en ander prachtig houten speelgoed van deze importeur. Maar nu vragen we uw aandacht voor de vrolijke ‘blik’vangers uit India (de vogels) en Indonesië.(de vlinders). Ze vrolijken iedere tuin op en misstaan ook binnenshuis niet.

Lanka Lamai staat voor Kinderhulp Sri Lanka. Door producten te verkopen tegen een eerlijke prijs, zorgt Lanka Lamai ervoor dat kinderen uit de armste gebieden van Sri Lanka en inmiddels ook India en Indonesië naar school kunnen. De Lanka Lamai-lijn is kleurrijk en milieubewust geproduceerd.

Alleen al aan het speelgoed werken 400 mensen voor Lanka Lamai in speciale werkplaatsen. Deze werkplaatsen onderscheiden zich door goede lonen en prettige werkomstandigheden. Het produceren van speelgoed en decoratieve producten helpt veel vrouwen in hun levensonderhoud te voorzien.

Het beschilderen gebeurt bij de vrouwen thuis, zodat zij naast het werk ook voor de kinderen kunnen blijven zorgen. Voor het schilderen wordt uiteraard verf zonder giftige stoffen gebruikt. Na het schilderen worden de producten weer naar de fabriek gebracht. Hier worden ze ingepakt en klaargemaakt voor verzending.

En ja, dan ligt het in Goirle in de Wereldwinkel, of hangt het bij u thuis aan de muur!

wereld25 wereld25