Tapasschalen in de Wereldwinkel

ingevoerd op 09-06-2015

Wat zijn ze mooi, de schalen in allerlei vormen van Twinning Company, een van de erkende importeurs van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Twinning Company koopt de schalen en potten rechtstreeks bij de makers en betaalt hen een eerlijke prijs.

Er komen deze week mooie schalen binnen in verschillende nieuwe vormen, maten en decoraties. Vooral in de tapasschalen zijn er steeds weer andere modellen te koop of te bestellen: een onderschaal in de vorm van een vis, ruit of cirkel, met daarop kleine schaaltjes voor de verschillende tapas of hogere schalen in verschillende maten, los of per set te koop. Zelfs zònder allerlei heerlijks zijn ze een feest voor het oog. Dit keer hebben onze inkoopsters een ovaal model besteld met ook een klein ovaal schaaltje in het midden natuurlijk!

Op de site schrijft Twinning Company over dit Tunesische aardewerk: Pottenbakken is een traditioneel ambacht, waarvan de kennis binnen de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. De hele familie werkt eraan mee. De werkplaatsen zijn dus ook in en bij hun woonvertrekken. Bij de Artisinat pottenbakkers zijn alle producten met de hand gemaakt. Zij ontwikkelen steeds nieuwe vormen en decoratiemotieven, geïnspireerd op de traditionele patronen, daarbij geholpen door Westerse vormgevers. In Tunesië, met heel veel werkeloosheid, is scholing voor grote groepen mensen nog steeds onbereikbaar. Het ambachtswerk is een omvangrijk vangnet voor de niet- of laaggeschoolden.

Eerlijk gezegd kopen onze inkopers de spullen in de eerste plaats omdat ze zo mooi zijn en onze klanten er steeds voor terugkomen. Maar een vangnet zijn, is ook niet gek! Loop eens binnen bij de Wereldwinkel en help mee dat vangnet te knopen!