Eerste restaurant in de Spoorzone geopend

ingevoerd op 11-06-2015

There’s a new restaurant in town. Jonge ondernemer Sander Overweg opende vorig weekend zijn restaurant in de Spoorzone. Een etablissement waar geen onderscheid is gemaakt tussen het restaurant en de keuken, een vernieuwend horecaconcept in Tilburg en omgeving. De Houtloods, vernoemd naar de originele bestemming van het pand, opende 23 mei haar deuren en is zowel voor lunch als diner geopend. 

 

Het keukenbar concept

“Een blik in de pannen werpen, volledige transparantie, en zien waar je eten wordt gemaakt. Dat kan bij De Houtloods. Gasten zitten aan de keuken of aan een van de tafels naast de keuken. Maar alles in één ruimte” zijn de woorden van eigenaar Overweg. De indeling van het restaurant is anders dan bij een gemiddeld horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak, en is midden in de ruimte geplaatst. De keuken en de drankenbar zijn in elkaar verweven en uit één stuk staal gevormd. 

 

Eten aan de keukenbar

Het concept is eveneens door vertaald in het menu en speelt daarmee in de op de huidige ontwikkelingen in de horeca. Waarbij het gangenmenu verandert en gasten steeds vaker verlangen naar kleinere porties en meer variaties. Aansluitend hierop is de kaart opgebouwd uit vier smaaktypen. Vier gerechten zijn vergelijkbaar met een traditioneel voor-, hoofd- en na-gerecht. 

 

Team van jonge horecatalenten

Overweg heeft een team van jonge horecatalenten om zich heen verzameld. Allen met een grote passie voor eten en drinken. Een van de talenten uit team Houtloods is jonge chef; Nik Tonglet. Tonglet volgde zijn opleiding in Zuid-Afrika. Na zijn opleiding deed hij ervaring op in verschillende sterrenzaken zoals: The Test Kitchen (Kaapstad) en Noma (Kopenhagen). De Houtloods ambieert echter geen sterren.

 

houtloods houtloods